Смартфоните и технологиите в тях изглеждат се развиват все по-бавно

...
Смартфоните и технологиите в тях изглеждат се развиват все по-бавно
Коментари Харесай

Какво да очакваме от пазара на смартфони през 2022 година

Смартфоните и технологиите в тях наподобяват се развиват все по-бавно през последните години, само че за сметка на това усъвършенстването на постигнатото досега е значима стъпка в развиването им. Новите флагмани рядко оферират огромни промени, само че бюджетните модели от невисок и междинен клас белязаха несъмнено развиване през миналата година и се чака да продължат тази наклонност.

Събитията на пазара при смарт телефоните се обрисуват да бъдат много през първото тримесечие на новата година. Водещите производители приготвят няколко забавни министър председатели, с които ще приковават вниманието на потребителите. Сред тях са всички водещи марки.

2022 евентуално ще е годината в която ще забележим от ден на ден сгъваеми смарт телефони от другите производители. Те ще предложат много усъвършенствания, които още веднъж ще следват главните задания – рационализиране на механизмите и нови стъпки към понижаване на цената им. В момента точно високата цена е измежду главните спънки за сгъваемите телефони да завладяват пазара. Очаква се усъвършенстване и на софтуера за сгъваемите модели и оптимизацията му за този тип устройства.

Мобилните мрежи от пето потомство (5G) и през идната година ще продължат своята агресия по целия свят. Производителите на смарт телефони също ще отговорят уместно, като съвсем всички нови модели телефони ще оферират 5G модем. Изключения ще вършат някои по-евтини модели, а като проблем може да бъде възможният дефицит на чипове.

Ще обърнем внимание на министър председателите, които чакаме през 2022 година от по-големите производители и на това, което е доказано като идни събития.

APPLE

Apple ще актуализират всичките си продуктови категории през идващите 12 месеца. Премиерата на iPhone 14 ще стане факт през септември, само че още преди този момент ще забележим бюджетен модел, който ще се споделя iPhone SE (2022). Той се чака да излезе през март. Интеграцията на 5G модем ще го трансформира в най-достъпният iPhone. Cпopeд пpoгнoзитe, мoдeлът щe пoзвoли нa Аррlе дa ce нacoчи ĸъм cpeдния ĸлac cмapтфoни - пaзap, ĸoйтo e дoминиpaн oт ĸoнĸypeнти ĸaтo Ѕаmѕung Еlесtrоnісѕ и Нuаwеі Тесhnоlоgіеѕ и Xiaomi.



Новата гама, която ще се появи през септември ще включва 6.1-инчовия iPhone 14, който е допълнен от iPhone 14 Pro със същия размер, както и две по-големи устройства, а точно iPhone 14 Max и iPhone 14 Pro Max, които ще са със 6.7-инчови екрани. Това значи, че Apple няма да предложат Mini версия на новите смарт телефони.

Очакванията на анализаторите са " Pro " конфигурациите да имат тройни камери в задната част, които надграждат съществено опциите на iPhone 13. Всъщност iPhone 14 Pro ще е първата версия на iPhone до момента, която е оборудвана с 48-мегапикселова камера, оповестява MacRumors.

Другите два датчика на гърба ще бъдат Ultra-Wide и телефото модули, чиято резолюция не е доказана, само че е допустимо да бъдат 12МР. Включването на 48-мегапикселова камера ще подсигурява, че притежателите на iPhone 14 Pro ще могат да записват 8K видео. Софтуерни оптимизации ще усъвършенстват още повече камерите на смарт телефоните от новата серия.

Apple също по този начин ще усилват оперативната памет до 8GB, което в допълнение към по-мощния процесор ще направи iPhone 14 още по-бърз. Компанията ще употребява и памет модули от последваща генерация, което ще обезпечи оптимални благоприятни условия за транспорт на информация с оптималната скорост. Дисплеите ще продължат да употребяват 120Hz периодичност за освежаване, което е иновация въведена от iPhone 13.

SAMSUNG

Бавно, само че несъмнено Samsung постанова съществени промени в продуктовата си линия смарт телефони.

Представянето на сгъваеми устройства стартира от ден на ден да измества бизнес серията Note, а на мястото ѝ от ден на ден се настанява най-високият клас Galaxy S22 - Ultra. Изтекли продуктови изображения на S22 Ultra подсказват, че това обединение сред обособените серии продължава с цялостна мощ.

Според данни на SamMobile имаме всички учредения да чакаме Galaxy S22 през януари 2022г. По този метод компанията ще опита по същия метод да се конкурира с Apple и другите производители с Android, както през актуалната година.



Новите флагмани на Samsung ще предложат впечатляващи благоприятни условия за мобилна снимка, защото се чака Galaxy S22 Ultra да има пет камери в задната част. Основният датчик се чака да поддържа 200-мегапикселова резолюция, което ще сътвори напълно нова категория смарт телефони с толкоз висока разграничителна дарба. Камерата ще бъде създадена от Olympus.

Данни за съдействието сред Olympus и Samsung се появиха за първи път преди няколко месеца, като наподобява диалозите сред двете страни са с позитивен резултат. Samsung Galaxy S22 Ultra също по този начин се чака да употребява стилусите S Pen, което ще е другото съществено усъвършенстване, в допълнение към 200МР камера.

Другите версии на Galaxy S22 евентуално ще употребяват 108МР датчици с технологията ISOCELL от трето потомство.

През тази година Samsung регистрираха високи продажби на своите оферти от междинния клас. Потребителите демонстрират огромен интерес към Galaxy A серията, поради положителния дизайн и премиум функционалностите. Традиционно устройствата от серията притеглят внимание с някои от нововъведенията във флагман сериите като Galaxy S смарт телефоните.

Компанията обръща и внимание на камерите, което е отличителна характерност в най-атрактивните модели от Galaxy A марката. Актуалната обстановка в промишлеността е директно обвързвана с продължаващия дефицит на съставни елементи, което в допълнение изостри конкуренцията. Популярността на iPhone 13 също се трансформира в проблем за Android производителите.

Потребителите могат да чакат обичайни усъвършенствания като по-мощни процесори, по-добри камери, екрани с висока резолюция и 120Hz освежаване, както и елегантни дизайни. Следващата иновация, която ще забележим в бюджетната серия Galaxy са водоустойчивите корпуси.

Подобряването на издръжливостта на смарт телефоните от бюджетния клас може да се трансформира във значимо оръжие в конкуренцията с Xiaomi, Motorola и Huawei в този клас.

HUAWEI

Флагманът Mate 50, който следвайки досегашната процедура на Huawei, трябваше да излезе тази есен, въпреки всичко ще се появи, само че през 2022 година По-горещата вест обаче е, че Huawei създава смарт телефон със сгъваем екран, който ще бъде пуснат на европейския пазар. Очаква се през март, което значи, че може би ще бъде разгласен на конгреса в Барселона (28 февруари - 3 март).



Милиони устройства към този момент работят с HarmonyOS, като проектите на компанията са много амбициозни. Следващата значима стъпка в популяризирането на софтуера ще е премиерата на европейския пазар.

Това ще се случи през 2022г., когато Huawei ще разрешат на още повече хора да имат достъп в новите функционалности на HarmonyOS.

В момента има 135 разнообразни модела мобилни устройства, които работят с HarmonyOS 2.0, като техния брой се усилва непрекъснато. Над 150 млн. консуматори могат да работят с новите функционалности на операционната система. Планираната агресия в Европа е сигурна гаранция, че софтуера ще набира още по-голяма известност през 2022г.

Huawei също по този начин приготвят премиерата на няколко нови устройства, с които да разпространяват HarmonyOS и да привлекат още повече консуматори към своята екосистема.

Планът е Harmony OS да се предложи първо на потребителите, които са техните най-големи почитатели, а по-късно и на останалите. Това изяснява за какво Huawei стартира да я разпростира от родния си Китай. В Европа се чака Harmony OS да се появи в смарт телефони през 2022 година

XIAOMI

Брандът към този момент трайно се настани на пазара за смарт телефони, като в световен мащаб към този момент заемо второ място по продажба на бройки смарт телефони за миналата година, като се подрежда компактно зад Samsung.

Очаква се китайските марки през 2022 да завземат все по-голям пазарен дял и да изместват американските и други азиатски марки от пазара. Те към този момент разчитат и на качество, а освен на цена, което е видно от устрема им към произвеждане на от ден на ден устройства от междинен и висок клас.

Голямото преимущество на Xiaomi пред останалите марки е, че 75% от телефоните и са основани на 5G технологията, което е основен фактор за световния процес.

Николай Нанков, управител на Xiaomi България, разгласи че в края на 2021 година са имали усложнения с призводството и доставките на смарт телефони, което им е коствало 70% пропуснати количества от размерите, които са могли да продадат в България. Според него бързото развиване на 5G мрежата в България е благоприятствало продажбите на смарт телефоните Xiaomi, точно тъй като 75% от моделите са с 5G поддръжка.

Според някои анонси на Нанков за това, което следва за Xiaomi през 2022 година се чака Xiaomi mi 12 с новия чипсет на Qualcomm и " бомбардировка " на пазара с близо 15 нови модела смарт телефони единствено през първите три месеца на идната година. Те ще бъдат разпределени в три серии и ще се появяват поетапно всеки месец, като премиум серията Xiaomi 12 ще бъде непокътната за март - след конгреса в Барселона.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР