Смартфонът Nexus 4 бе изключително популярен преди няколко години. Той

...
Смартфонът Nexus 4 бе изключително популярен преди няколко години. Той
Коментари Харесай

Как да инсталираме Android 8.1 на Nexus 4

Смартфонът Nexus 4 бе извънредно известен преди няколко години. Той се хареса на потребителите със своите флагмански характерности, относително ниската цена и постоянните обновявания.
Последният формален ъпдейт за Nexus 4 бе Android 5.1.1 през 2013 година. Оттогава този смарт телефон се обновява до всички последващи версии на операционната система благодарение на всекидневен фърмуер.

Феновете не изоставиха поддръжката на Nexus и тази седмица се появи ъпдейт за прекосяване към Android 8.1. Фърмуерът се базира на Lineage OS 15.1 . Размерът на файла е 327 MB и може да бъде изтеглен от уеб страницата на Lineage.

Инструкция за инсталиране:
Изтеглете и инсталирайте Android SDKИзтеглете компресирания файл с фърмуера го разкомпресирайте в случайна папкаВключете устройството към компютъра посредством USB кабелСтартирайте смарт телефона в режима fastboot (изключете го, включете го и незабавно натиснете по едно и също време двата бутона за контролиране силата на звука и бутона на захранването)Отключете зареждащата стратегия посредством командата fastboot oem unlock. Телефонът ще изиска удостоверение и ще изтрие всичко от вградената паметОтворете терминала и преминете в досието с разкомпресирания файлСтартирайте скрипта flash-all. Той ще конфигурира новата зареждаща стратегия и фърмуераСлед привършване на инсталацията смарт телефонът ще се рестартира. Boot програмата е добре още веднъж да се заключи посредством командата fastboot oem lock. Този път нищо от вградената памет няма да се изтрие
След обновяването до Lineage OS 15.1 смарт телефонът получава всички благоприятни условия на Android 8.1.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР