Смърт в Украйна, смърт в Израел, смърт в Средиземно море:

...
Смърт в Украйна, смърт в Израел, смърт в Средиземно море:
Коментари Харесай

Русия, Иран, Китай: диктатурите се обединяват срещу Запада

Смърт в Украйна, гибел в Израел, гибел в Средиземно море: Западът се бори с екзистенциални рецесии, написа немският " Тагесшпигел ". Но тези процеси не са инцидентни - те интензивно се поддържат от Русия и Иран, отбелязва изданието.

В различен коментар по тематиката, оповестен в " Нойе Цюрхер Цайтунг " (НЦЦ), Рихард Херцингер предизвестява, че диктатурите по света се сплотяват, с цел да разклатят световния ред, оповестява. Двете издания повдигат въпроса по какъв начин може да се противодейства.
Русия не сортира съдружниците си
Срещата на Владимир Путин със севернокорейския деспот Ким Чен Ун през септември показва неоспоримо, че Русия систематично построява световен боен фронт против западните демокрации, отбелязва НЦЦ. Дори и да не е изцяло ясно до каква степен е сполучлив опитът на Кремъл да се снабди с оръжия от Северна Корея, демонстративното доближаване с най-бруталната сега тирания дава явен знак, че Русия към този момент няма задръжки при избора на съдружници, показва изданието.

Швейцарският вестник предизвестява, че Западът не приема задоволително съществено опасността от евентуален съюз за война против него. Западните столици не престават да се придържат към илюзорната визия, че Москва рано или късно ще желае да контракти " обективен мир ", както споделя немският канцлер Олаф Шолц, за Украйна. Всъщност Русия се въоръжава за дълготрайно водене на геноцидната си акция против украинския народ. Тя разчита на дълготрайно безсилие на Украйна посредством заличаване на поминъка ѝ, както и че поддръжката на Запада за нападнатата страна рано или късно ще се разпадне, написа създателят на НЦЦ Рихард Херцингер.
Кризите се натрупат една върху друга
Десетки хиляди починали в Украйна, хиляди убити в Израел и Палестина, стотици хиляди, бягащи към Европа, и хиляди мъртви, опитващи се да прекосят Средиземно море - рецесиите се натрупат по едно и също време, което към този момент е съвсем отвратително, написа Юлиус Бечка в " Тагесшпигел ". Авторът акцентира, че целият западен свят като че ли се приближа до точката на шупване. И това не е съвпадане, счита той.

Режимите в Москва и Техеран работят за дестабилизация на Запада, четем още в " Тагесшпигел ". От тази позиция е по-уместно да се приказва не за геополитическа смяна, а за надвиснало злополучие. Режимът в Иран има пръст в протичащото се в Израел. Целта на поддръжката за Хамас е заличаването на страната, дестабилизацията на района, а в световен проект евентуално и отвличането на вниманието на Запада, показва " Тагесшпигел ". На фона на всичко това Германия остава най-важният търговски сътрудник на Иран в Европа.

Владимир Путин би бил удовлетворен от развиването на събитията, отбелязва създателят. И към този момент реагира - с най-голямата атака в Украйна от месеци. 
Ключът към бъдещето на Запада е в Украйна
Ключът към бъдещето на свободния свят се крие в Украйна, написа НЦЦ. Руското управление не крие, че гледа на нашествието в Украйна като на първи акт в една доста по-мащабна война против НАТО, посредством която международното политическо владичество на демократичния Запад да бъде ликвидирано един път вечно. Целта на незаконния режим в Москва не е нищо друго с изключение на опит да срине целия интернационален ред, учреден на универсални полезности и правила, и да го размени със закона на силата, написа Рихард Херцингер в швейцарското издание.

По пътя, заложен от Кремъл, вървят освен трансформиралите се в негови васали Беларус и Сирия, само че и страни като Сърбия, която вижда късмет за реваншизъм по отношение на Косово и Босна и Херцеговина, написа НЦЦ. Преди всички обаче Иран и Китай споделят оценката на Путин, че е настъпил историческият миг за събаряне на съществуващия международен ред и демократичната народна власт, счита създателят. 

Той дава образец с " антизападния алианс БРИКС ", който наскоро се разшири с още шест страни, включително и с най-близкия съдружник на Русия сега - Иран. Нито Индия, нито Бразилия, нито Южна Африка, нито новият член на БРИКС Аржентина, всички смятащи се за част от демократичния свят, нямат скрупули да обединят сили с режим, чиято публично оповестена цел е заличаването на Израел, отбелязва Херцингер. Онова, което също е удивително, е, че обичайният архивраг на Иран - Саудитска Арабия - също внезапно няма възражения против съдействието с Техеран.
Как да бъде спрян антизападният съюз?
" Тагесшпигел " изброява част от методите на Путин за дестабилизация на Запада: поддръжката за проруските сили в другите страни, като да вземем за пример " Алтернатива за Германия " и Левицата в Германия, заливането на интернет с дезинформация, дестабилизарането на Косово, насърчаването на противозаконната миграция. 

Точно на проекта Путин за вътрешно раздробяване на обществата би трябвало най-сетне да се противодейства, написа Юлиус Бечка. И казусът с миграцията би трябвало да бъде ясно дефиниран като част от неговата война. Враговете на свободата седят в Москва и Техеран, а не в рейсовете, пренасящи мигрантите към безвреден живот, обобщава създателят.

Според Рихард Херцингер от НЦЦ в този момент Западът би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да помогне на Украйна. Защото единствено посредством решителна победа на Киев може да бъде спряно настъплението на антизападната ос.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР