Смарт часовниците се превърнаха не само в доста мощни мини

...
Смарт часовниците се превърнаха не само в доста мощни мини
Коментари Харесай

Нова екстра, която може да видим в смарт часовниците тази година

Смарт часовниците се трансфораха освен в много мощни мини компютри, само че и в способни принадлежности за следене на редица параметри от здравословното ни положение.

Странно е обаче, че те към този момент разполагат с функционалности като ЕКГ и следене на сатурацията на О2 в кръвта, само че още не могат да заместят един от най-популярните и базови принадлежности в медицината - термометъра. 

Много допустимо е това да се промени през актуалната година с излизането на идващите смарт часовници на Apple и Samsung, споделя анализаторът Минг-Чи Куо в Twitter. 
 Снимка 504482
 

Тази екстра трябваше да се появи още в миналогодишния Apple Watch, само че съгласно Куо компанията не е съумяла да усъвършенства логаритмите за премерване на температурата, като сходен проблем е имало и при Samsung. 

Трудността произлиза от това, че температурата на повърхността на кожата може да варира много според от външната среда и точно тези амплитуди се оказват сложни за разчитане от софтуера в часовника. 

Публикации на Bloomberg и WSJ също споделят мнението, че тези трудности може би ще бъдат преодолени тази година и идните Apple Watch Series 8 и Galaxy Watch 5 ще предложат най-малко някакъв вид за премерване на телесната температура. 
 Снимка 496314
 

Технологията надали ще е в положение да диагностицира температура от простуда или тресчица, само че ще може да се употребява за следене на температурата при дами, които се пробват да заченат да вземем за пример.

Според Куо обаче тази екстра надали ще участва в смарт часовника на Samsung, защото корейският производител към момента не може да сътвори верния логаритъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР