Сляпото момче седяло на стъпалата с шапка в краката си.

...
Сляпото момче седяло на стъпалата с шапка в краката си.
Коментари Харесай

Момче държало табела с думите: „Сляп съм, моля помогнете!“ Дошъл мъж и сменил надписа

Сляпото момче седяло на стъпалата с шапка в краката си. В ръцете си той държал табелка с надпис: „ Сляп съм, апелирам помогнете! “

И макар че бил седял там задоволително дълго, в шапката имало единствено няколко монети. В този миг около него минал мъж. Той извадил няколко монети от джоба си и ги хвърлил в шапката.

А след това направил нещо ненадейно. Човекът взел табелата, обърнал я и написал нещо на нея. След това я върнал на момчето. 

Скоро шапката почнала да се цялостни с пари. Все повече хора идвали, прочитали надписа и оставяли пари в шапката.

Вечерта индивидът, който сменил надписа, се върнал при момчето, с цел да разбере по какъв начин е. Момчето го познало по гласа и попитало: „ Смени ли надписа ми на табелата през днешния ден? “ И траяло: „ Кажи ми какво си написал там? “

Човекът дал отговор: „ Просто написах истината. Написах същото, само че по друг метод. “

Надписът на табелата гласял: „ Днес е прелестен ден, само че не мога да го видя “.

Мислите ли, че и двата надписа на табелата приказват за едно и също нещо? Разбира се, и двата надписа казвали на хората, че момчето е сляпо. Но първият надпис просто казвал на другите, че момчето е сляпо. Вторият напомнял на хората какъв брой са щастливи, че могат да видят хубостта на този ден. Не е изненадващо, че вторият надпис бил по-ефективен.

Моралът на историята: Бъдете признателни за това, което имате през днешния ден. Мислете креативен и положително. Когато ориста вдаде хиляди аргументи да плачете, намерете хиляди аргументи да се усмихнете.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР