Слушах тия дни разни министри и политически глави какво говорят

...
Слушах тия дни разни министри и политически глави какво говорят
Коментари Харесай

Къде е мястото на българската жена в политиката

Слушах тия дни всякакви министри и политически глави какво приказват по малките екрани и доста се впечатлих. Аз, тъй като телевизия рядко виждам, та очевидно съм пропуснала раждането и възхода на цяла една нова школа – Банкянската. След Охридската и Търновската с максимален принос за развиването на България. Та значи седят тия говорещи глави в телевизионните студия и викат, нагледно казано, че дъжд вали. А то вънка 40 градуса, камък се пука от жегата, най-близкото облаче е над Австро-Унгарската империя. Също като с газовата рецесия. Хаос, викат, в енергетиката. Държавата е унищожена, сънародници, ще умрем всички, в случай че не ви спасим ние. А те, сънародниците вместо да ги чакат да ги спасят, отишли сами да се избавят по всякакви летни курорти в България, близката чужбина и никак им не дреме.

За това се наложи да се направи спешен щаб за хаоса в българската енергетика, който единствено за две седмици съумя в действителност да докара безпорядък в нея, като спря всички контрактувани доставки на газ и върна страната към обичайния способ на ръководство, който може да се опише изчерпателно с израза: „ Ще забележим “.

Но България не е единствената страна, която се бори с проблемите си. Вижте какво става във Финландия. Содом и Гомор! Първо, избрали са си за министър председател жена!!! Второ, избрали са си за министър председател жена, която няма даже 50. По-точно на 36 е. Прочетохте ли още един път? Жена на 36 и министър председател! Абсолютен срив в обичайните полезности и морал, които повеляват дамите да си седят в кухнята, да кърмят на скришно децата и в политиката главната им задача да е да пипат мускула на премиера. Ами това момиче Сана Марин даже не е било секретарка на някой, че най-малко да се издигне в йерархията по общоприетия в обичайните общества метод. Или айде, те са скандинавци, импотентни са, не става с креватната тактичност, само че можеше най-малко пиарка да е била първо, пък след това да го разведе, да се ожени и ето ти – първа класа в самолета, НСО, персонален водач, бутици... Ако пък не е задоволително росна, с цел да става за брачна половинка, може най-малко да я сложим в костюмче на кондукторка и да я пратим да прави административната и неприятната работа на партията.

Но въпреки всичко даже и да се спазят традиционностите по въпроса за мястото на дамата в политиката, даже и в България може да се случат такива скандални неща, каквито стават във Финландия. Тяхната, пази боже, 36-годишна жена министър председател, в свободното си време.... танцува. Вие знаете ли до какво води това? Когато дамите в едно общество свободно танцуват и пеят, когато се смеят и си демонстрират голи ръцете, или, пази боже, краката – ами това общество става еврогейско. Абе изпе....стява се един тип. Едно време такива дами са ги горели на кладата. В някои общества и до ден-днешен мъжете знаят по какъв начин да държат дамите там, където им е мястото, в случай че би трябвало дори и с пердах. Е, БВП-то им се равнява на БВП-то на едно финландско село, само че пък дамите им са си в кухнята и не пречат. Признавам си, че в България дамите също ги изтърваме от време на време. Няма да приказвам за всякакви Лени, Надежди и други нахалници, повярвали си, че може да са министри или шефове на кабинети. Но даже и в обичайните партии някои дами удрят две ракии, па се разпяват. Ако помните нашенската Сана Марин – Цецка Цачева, по какъв начин я сложиха на място като ѝ пуснаха и на нея един клип в мрежата, на който тя, за следващ път ще кажа, пази Боже, пее! Верно, Булат Окуджава и химна на ГЕРБ пее, което малко облекчава ситуацията, само че въпреки всичко! Все отново, скъпи българи! Докъде ще я докараме по този начин, в случай че дамите в българската политика ръководят, взимат решения и в свободното си време пеят, танцуват и се смеят? Ми ще ви кажа до каква степен. До Финландия ще я докараме! Я по-добре да си стоим у нашето си кьоше, да се смеем ние на дамите, а не те да се смеят, да пускаме клипчета по какъв начин пеят подправено, фотоси с подмятания, че някой ги хваща откъм гърба и да си разясняваме махнала ли си е мустака, пълен ли ѝ е прасеца и къде са ѝ циците.

Затова дано се отнасяме обичайно и строго с българската жена, да оставим сериозната работа на мъжете и да не им пречим в основаването на безпорядък освен в българската енергетика, ами и безусловно на всички места. В България, в Македония, а, в случай че ни върви все по този начин и на задачите Балкани.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР