Служителите са най-щастливи около три и половина следобед, когато предусещат

...
Служителите са най-щастливи около три и половина следобед, когато предусещат
Коментари Харесай

Кои са щастливите моменти от деня на един служител

Служителите са най-щастливи към три и половина следобяд, когато предусещат приближаващия завършек на работния ден, написа в. "Дейли експрес ", базирайки се на резултатите от изследване, направено във Англия измежду 2000 чиновници. Допитването е на "Бритиш Черис “, разяснява БНР.

Според данни от изследването чиновниците се усещат щастливи, когато се разсънват след освежителен нощен сън, когато са оценени от шефа и когато получават похвали от клиенти. Благотворно върху настроението им се отразяват също детските обятия и вечерното излежаване пред тв приемника, а най-щастливият миг в деня им е, когато прекрачват прага на дома след работа, събуват обувките си и се освобождават от облеклата си.

Същевременно неподходящо върху настроението им се отразяват "проспиването " на будилника, тапите на път към работа, дългите и натоварващи работни срещи, мисълта за несправяне с трупащи се задания, недоволствата на клиенти, преяждането и последвалите го скрупули.

Проучването демонстрира също, че избрани храни въздействат директно върху задоволството на чиновниците.

70 % от интервюираните се усещат по-добре, когато залагат на здравословни храни. 35 % споделят, че са забелязали взаимозависимост сред потреблението на богати на захар артикули и потиснатото въодушевление. Над 50 % признават, че когато са прекалили с храна или са яли нездравословни артикули, няколко часа по-късно имат чувството, че са им "потънали гемиите ". От друга страна една четвърт са твърдо уверени, че половин час откакто са яли плодове като череши, ягоди, малини, боровинки, се усещат по-щастливи, в сравнение с след яденето на шоколад. Въпреки това, 40 на 100 от работещите хора не престават за залъгват глада си с бисквити или шоколад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР