Служителите на затворите остават непримирими с ниските заплати и неподходящите

...
Служителите на затворите остават непримирими с ниските заплати и неподходящите
Коментари Харесай

Надзирателите в Пазарджишкия затвор излизат на 22 ноември на протест

Служителите на пандизите остават непримирими с ниските заплати и несъответствуващите условия на труд и още веднъж стартират митинги пред постройките, които охраняват в цялата страна. Символ на демонстрациите им ще са лентички с националния трикольор.

Надзирателите в пандиза в Пазарджик ще стачкуват на 22 ноември (сряда). Охранителите на едни от най-опасните нарушители се оплакват, че заплатите им варират сред 700 и 800 лв., което не им разрешава да изхранват фамилиите си.

Служителите в пандизите желаят и равнене на сумата за характерните условия на труд. По думите им в Министерство на вътрешните работи тя е 190 лв., а в пандизите – 85 лв.. От синдикатите упорстват за нарастване на чиновниците в пандизите с 20%, като по този метод заплатите ще бъдат уеднаквени с тези на персоналния състав на Министерство на вътрешните работи.

В писмо, изпратено до 44-ото Народно заседание и Министерството на правораздаването, надзирателите упорстват активността им да бъде финансово обезпечена като се подсигуряват парите за главното заплащане на личния състав и съпътстващите спомагателни заплащания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР