Служителите на сектор Борба с наркотрафика в Лом от установиха

...
Служителите на сектор Борба с наркотрафика в Лом от установиха
Коментари Харесай

Безумие! Нашенец скри кутии с цигари в гумите на колата си и тръгна със семейството си към Германия /снимки/

Служителите на бранш „ Борба с наркотрафика " в Лом от откриха необикновен опит за незаконен транспорт на цигари с български акцизен бандерол - в гумите на лек автомобил.
На 2 март към 11:30 часа в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин е спрян за инспекция лек автомобил, с който в посока Германия пътува семейство - български жители. При осъществената щателна инспекция митническите инспектори откриват, че двете аварийни гуми на автомобила са манипулирани и са цялостни с 364 кутии (7280 къса) цигари с български акцизен бандерол. Митническите чиновници виждат също, че ходови гуми на леката кола са извънредно топли за хладното време. Оказва се, че те също са били употребявани за скривалище на кутии с цигари – при инспекцията им от тях са извадени накълцан тютюн, останки от картон и бандероли. Водачът на автомобила признава, че преди пътуването е поставил в ходовите гуми 500 кутии цигари, които по пътя до границата са се разпаднали на дребни частици. 
Използването на ходовите гуми като тайник за цигари, като се изключи че нарушава целостта на укритата стока, води и до риск от ненадейно пръсване на гумите заради необичайния им заряд и в резултат на това заплаха от пътен случай, прецизират митническите чиновници. В случая лидерът е изложил на непростим риск брачната половинка и двете си деца, които също пътували в автомобила. 
Акцизните артикули от аварийните гуми – 364 кутии цигари, са конфискувани, а на лидера е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
В идващите два дни при митнически инспекции също в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин на други два леки автомобила с водачи с българско поданство, пътуващи за Германия и Унгария, са открити общо 4380 кутии (87 600 къса) цигари с български акцизен бандерол, както и 290 пакета тютюн по 40 гр. (общо 11,6 кг) без нужните документи по ЗАДС. Акцизните артикули са арестувани, а за откритите нарушавания са формирани актове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР