Служителите на „Пирогов” ще си получат парите с един месец

...
Служителите на „Пирогов” ще си получат парите с един месец
Коментари Харесай

Служителите на „Пирогов” ще си получат парите с един месец закъснение

Служителите на „ Пирогов” ще си получат парите с един месец забавяне. За това нещо беше предизвестено. Ако не беше направено, можеше да имаме блокирани сметки. Това сподели в предаването „ Лице в лице” проф. Николай Габровски, заместник-директор по лечебната активност в " Пирогов ", оповестява bTV.

Той разясни, че става въпрос за пари, които са в допълнение материално стимулиране и служащите го получават като добавка към заплатите.

„ На никой не му е прелестно, че парите би трябвало да закъснеят, това е повече от явно, само че бяха осведомени всички, не мога да кажа, че беше признато задушевно, само че беше признато с разбиране”.

Всички заплати през тази година са изплащани напълно и в точния момент, безапелационен беше Габровски.

" Извън главните заплати, една част от чиновниците на „ Пирогов” получават по този начин нареченото в допълнение материално стимулиране и го получават като добавка към заплатите. В случая става дума за тези пари и те ще продължат да бъдат давани.

Този месец ги спряхме, тъй като „ Пирогов” има над 17 млн. лева дълг и има компании, които желаят да бъде изплатен този дълг в една или друга степен, и това постанова погашение на суми, които са по-големи, в сравнение с всекидневно даваме.

И защото има напън, вследствие на който могат да бъдат блокирани сметките на „ Пирогов”, допускам, че никой от нас не желае това да се случи, изплащането на суми към тези компании докара до една молба от страна на шефа тези пари, които се поставят за месец октомври и трябваше да бъдат изплатени в този момент, да не бъдат изплатени в този момент, а идващия месец. Но това нещо ще се случи, тези пари са осчетоводени”.

Сигурен съм, че сестрите и санитарите са може би най-уязвената част, защото при тях приходите са по-ниски и това не е офанзива против тях по никакъв метод, това е финансовото положение на болничното заведение все още. Ако това не беше направено, можеше да имаме блокирани сметки ", добави проф. Габровски.

Той посочи, че няма нито един подписан срочен контракт в ”Пирогов” към днешна дата и цялата структурна смяна няма да минава през сключване на такива контракти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР