Служителите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са извършили

...
Служителите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са извършили
Коментари Харесай

Иззеха 955 метра нелегални рибарски мрежи

Служителите на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури са направили 163 инспекции и са формирани 14 акта за определяне на административни нарушавания в интервала 26-27 юли. Иззети са 955 метра мрежи, надуваема лодка и скутер с извънбордов мотор. Конфискувана е 80 кг риба от типа сребриста каракуда – дарена на обществен патронаж в Бургас. 20 кг шаран и сребриста каракуда са върнати назад във водата. Информацията бе споделена от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

През същия интервал чиновници на отдел „ Рибарство и надзор – Западна България “ са направили инспекции на бент. “Душанци “, бент. „ Бебреш “ – гр. Ботевград, бент. „ Тополница “ – с. Мухово, бент. „ Панчарево “ – гр. София, бент. „ Искър “, бент. „ Дяково “, бент. „ Пчелина “, бент. „ Грамада “, бент. „ Божурица “ и бент. „ Фарафун “. Проверени са и реките Места, Градевска, Отовица, Горица, Струма, Тимок, Арчар и Дунав.

Служителите на отдел „ Рибарство и надзор – Южна България “ са направили нощни инспекции на бент. „ Тракиец “ и бент. „ Ивайловград “. Иззети са 3 броя „ сари “ с обща дължина 90 м. Проверени са и бент. „ Доспат “, Цанков камък “, бент. „ Жребечево “, бент. „ Студен бунар “, бент. „ Кърджали “ и бент. „ Батак “. Проверки са осъществени и на реките Марица, Тунджа, Бяла река и Съзлийка.

Отдел „ Рибарство и надзор – Централен Дунав “ е направило инспекции за спазването на разпоредбите за икономически лов на риба по р. Дунав. При инспекция на бент. Сопот с патрулна лодка са открити нарушавания на разпоредбите за любителски лов на риба и са формирани 6 акта по смисъла на член 22 от Закона за рибарството и аквакултурите. Проверен е и бент. Христо Смирненски. В хода на инспекцията е конфискуван бракониерски апарат вид „ герим “ с приблизителна дължина 150 м и 40 броя куки на него в работно състояние. Яз. „ Хр. Смирненски “ е предопределен за питейно–битови цели и е неразрешен целогодишно за лов на риба.

Контролната активност на отдел „ Рибарство и надзор – Черно море “, обгръща както акваторията на Черно море, по този начин и вътрешните водоеми и реки на територията му. За интервала са формирани 62 констативни протокола и са направени 33 инспекции на риболовни кораби. Извършена е една инспекция по море.

На 27 юли 2017 година са подадени три сигнала на тел. 112 за противозаконна риболовна активност. Инспекторите на отдела са ревизирали и трите сигнала. На бент. „ Пясъчника “, общ. Несебър са открити в работно състояние и извадени 250 м хрилни мрежи. Няма уловена риба. Съставен е констативен протокол против незнаен причинител.

Подадени са и два сигнала за улов на бяла мида с драгиращи уреди в региона на къмпинг „ Градина “. Направена е взаимна инспекция със чиновници на Гранична полиция. Съставен е констативен протокол.

Инспекторите на Агенцията са ревизирали и търговски обекти в страната. Установена е продажба на маломерен калкан и транспорт на риба, без документи за което са формирани 2 акта.

Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури при осъществяване на своята контролна активност разчита и на съдействието на всички, които имат отговорно отношение към опазването на рибните запаси в България. Част от инспекциите осъществени през интервала са със съдействието на Централната рибоопазваща организация – клоновете в Хасково и Ловеч, друга част са със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи, Гранична полиция и чиновници на Регионалните дирекции по горите, както и по сигнали на фенове рибари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР