Служители от Стара Загора в оръжейния завод “Арсенал“ започнаха подписка

...
Служители от Стара Загора в оръжейния завод “Арсенал“ започнаха подписка
Коментари Харесай

Работници в "Арсенал" започнаха подписка за възстановяване на ведомствения транспорт

Служители от Стара Загора в оръжейния цех “Арсенал “ започнаха подписка с гледище да им бъде възобновен ведомствения превоз до работните им места в Мъглиж и Казанлък.

Преди дни е станало ясно, че към този момент няма да може да употребяват служебни рейсове, без да им е обяснено за какво. Засегнати са близо 600 души. Част от тях през днешния ден се събраха пред общината в Стара Загора, с цел да се подпишат в обща декларация, с която ще потърсят помощ от синдикатите.  

От началото на седмицата всички близо 8 хиляди чиновници в „ Арсенал “ са пуснати в заплатен отпуск, като краткотрайна мярка, наложена поради повишаване на енергоносители, материали и първични материали, както и поради многото случаи на ковид.

Тази мярка изтича на 11 февруари, само че старозагорските служащи на казанлъшката оръжейна се притесняват, че и тогава няма по какъв начин да се върнат на работа, тъй като ще би трябвало да търсят личен превоз до цеховете в Казанлък и Мъглиж.

Подписката ще внесат в КНСБ с вяра синдикатите да убедят работодателя да възвърне превоза. Заради усложненията на оръжейницата хората се притесняват, че тази мярка цели да ги накара сами да изоставен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР