Служители от областната дирекция на МВР продължават да следят стриктно

...
Служители от областната дирекция на МВР продължават да следят стриктно
Коментари Харесай

36 пияни, 12 дрогирани и 27 без книжка в арести

Служители от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи не престават да наблюдават прецизно за нарушавания на разпоредбите за пътна сигурност на територията на Пловдив и района.

Засиленият надзор се реализира в границите на стартиралата на 7 юли спецакция с акцент попречване на ръководство на МПС от водачи без дееспособност, както и използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози.

До през вчерашния ден полицейските екипи са ревизирали общо 7557 моторни транспортни средства и 9562 водачи и пасажери.

Съставени са 2234 фиша и 692 акта за открити административни нарушавания.

Засечени са 27 неправоспособни водачи.

Под влияние на алкохол зад кормилото са били 36 души, като в 24 от случаите дрегерът отчел до 1,2 промила, а в 12 – над 1,2 на хиляда.

Дванадесет са и хванатите водачи след приложимост на опиати или техни аналози. Деветима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани с механически средства.

По време на инспекциите са връчени и 1731 електронни фишове, както и 74 заповеди за използване на насилствена административна мярка.

Според междинните резултати от интервенцията, обработени в дирекцията до 15 ч. през днешния ден, измежду най-честите установени нарушавания са прекосяване на забраняващ сигнал на светофара – 33, погрешно изпреварване – 27, лишаване на преимущество на ППС – 12 и лишаване на преимущество на пешеходец – 10.

Статистиката сочи, че в интервала от 7 до 18 юли против хванати от чиновниците на ОДМВР – Пловдив извършители на пътя са стартирани 30 бързи производства /22 за шофиране под влияние на алкохол и 8 – под влияние на наркотици/.  По случаите е взето съответното отношение съгласно напътствията на прокуратурата.   
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР