Служители от Икономическа полиция са предотвратили продажбата на над 1300

...
Служители от Икономическа полиция са предотвратили продажбата на над 1300
Коментари Харесай

Над 1.3 т храни са спрени от продажба в два незаконни склада в София

Служители от " Икономическа полиция " са предотвратили продажбата на над 1300 кг хранителни артикули в столицата. В два обекта в стокова борса в кв. " Слатина " са открити хранилища за търговия с храни, работещи отвън законоустановените правила, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Нарушенията са открити през вчерашния ден при профилирана интервенция на " Икономическа полиция " и Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ). Проверени са доста от складовите пространства на територията на борсата. Два от обектите за работели без да са регистрирани по Закона за храните и са съхранявали хранителни артикули без да се съблюдават каквито и да било санитарни правила.
 Полицията разкри незаконна касапница в Сливен
Полицията разкри незаконна касапница в Сливен

Обектът се намирал в индустриалната зона на града

Издадени са протоколи за нарушаванията разпоредби за възбрана от ОДБХ. Спряни са от продажба над 1300 кг хранителни артикули - 1011 кг плодове и зеленчуци, 10 кг замразени зеленчуци, 48 бутилки естествен сок, 50 кг кафява захар, 30 буркана кисели краставички, 48 буркана маслини, 50 кутии прясно мляко. Предстои част от откритите храни да бъдат ориентирани за заличаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР