Служители от Гранично полицейско управление – Силистра проведоха две специализирани

...
Служители от Гранично полицейско управление – Силистра проведоха две специализирани
Коментари Харесай

Гранични полицаи от ГПУ - Силистра разкриха два случая на иманярска дейност

Служители от Гранично полицейско ръководство – Силистра организираха две профилирани интервенции за противопоставяне на закононарушения, свързани с културно-исторически полезности, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На 14 септември, след подхванати оперативно-издирвателни дейности в парцел в село Черник, община Дулово, са открити металдетектор, монета от жълт метал, 7 монети от друг метал с очевидно древен тип, с патина и пръст върху тях, 2 приложения и 2 върха на стрели с друга величина и форма.

Два дни, по-късно, на 16 септември, при претършуване в парцел в село Скала, община Дулово, граничните служители на реда разкрили металдетектор, 8 монети от друг метал, с друга величина и форма, древен пръстен и 11 други предмета -апликации, археологически фрагменти.

Установени са лицата, които са намерили и съхранявали откритите от граничните служители на реда предмети. По двата случая са формирани досъдебни производства, работата по тях продължава интензивно под управлението и наблюдението на Окръжна прокуратура - Силистра.

Снимки: Министерство на вътрешните работи
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР