Служители от бензиностанция в Павликени са уволнени след разкритията за

...
Служители от бензиностанция в Павликени са уволнени след разкритията за
Коментари Харесай

И шефът на пожарната в Павликени заснет да налива гориво в пластмасови бутилки

Служители от бензиностанция в Павликени са уволнени след разкритията за обири на гориво, което е било предопределено за полицейските патрулки. Скандалът гръмна в понеделник, когато сътрудници на „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи нахлуха в локалното Полицейско ръководство и задържаха четирима чиновници – огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския сектор на Сухиндол Румен Стойчев, разкрива в. „ Труд “.

По първични калкулации откраднатото гориво, което е трябвало да влезе в резервоарите на полицейските коли, е към 1 звук за следения интервал от 10 месеца.

При обиските в парцелите на четиримата уличени в похищението са открити и конфискувани туби с бензин. Събрани са данни на кои дати през февруари и март е прецизен бензин и наливан в тубите и бутилките, като в някои случаи са работили по двама, а различен път -повече чиновници. На бензиностанцията за пълнене на тубите са били разигравани схеми с по един автомобил, с по две патрулки – със стикер и без стикер за видеонаблюдение, с цивилни и патрулни коли и така нататък Това са записали камерите на „ Господари на ефира “.

Само за март са сипани в туби и бутилки от минерална вода 250 литра бензин от лимита на полицейското ръководство.

Случаят е извънредно абсурден, защото от години в Министерство на вътрешните работи се оплакват от дефицит на гориво за предварителна защита на битовата престъпност, изключително по селата. Община Павликени пък е известна като регион с ширеща се дървена мафия и голям брой телефонни измамници, които вилнеят безнаказано, а до момента в който това се случва служителите на реда са заети с нерегламентирано зареждане на гориво.

Междувременно началникът на Областно ръководство “Пожарна сигурност и отбрана на населението” във Велико Търново Красимир Кръстев също е разпоредил цялостна вътрешна инспекция в павликенската пожарна. Оказа се, че шефът на локалните огнеборци Валентин Джамбазов също е сниман по какъв начин налива гориво на бензиностанцията в пластмасови бутилки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР