Служители от Бърза помощ излязоха на национален протест в столицата.

...
Служители от Бърза помощ излязоха на национален протест в столицата.
Коментари Харесай

,,Влачим на ръце заразени болни, искаме минимум 2000лв. заплата“: Медици са непреклонни

Служители от Бърза помощ излязоха на народен митинг в столицата. Недоволството е главно поради ниски заплати. Протестиращите желаят и по-добри условия на труд, предава Bulgaria ON AIR. Те стопираха за към 20 минути придвижването само че бул. „ Мария Луиза “, в това число и на трамваите. Служителите в ЦСМП желаеха среща със здравния министър, само че по този начин досега не е осъществена.
„ Основната заплата би трябвало да бъде най-малко от 1400 лева Тя е по-ниска от на санитари, и техните не са високи, само че да не забравяме, че водачите не са единствено водачи, те оказват помощ на лекарите, на фелдшерите “, сподели ръководителят на профсъюз „ Защита “ Красимир Митов.
„ Минимум 2000 лева трябват за нашия труд, ние не сме единствено водачи, влачим инфектирани, заболели от осмия етаж, когато няма асансьори. Напускат много водачи, много са и уволнени, при нас уволняват защо ли не “, добави Румен Емилов от ЦСПМ – София.
Протестните дейности ще продължат през целия ден, а в 17 часа ще се организира автошествие, което ще стартира от бул. „ Ал. Батенберг “ и ще завърши пред Министерство на здравеопазването.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР