Служители на здравните инспекции в страната ще протестират утре срещу

...
Служители на здравните инспекции в страната ще протестират утре срещу
Коментари Харесай

Служители на здравните инспекции ще протестират утре срещу ниските заплати в сектора

Служители на здравните инспекции в страната ще стачкуват на следващия ден против ниските заплати в бранша, макар обещанието на Министерството на здравеопазването да получат 17% нарастване на заплатите си, считано от януари тази година, с мартенските заплати. 
От синдикалната организация в РЗИ - Благоевград оповестиха, че резервират протестната си подготвеност. " От етични съображения взехме решение малко да променим формата на митинга, като оставаме в протестна подготвеност ", заявява пред " Хоризонт "  Валентина Георгиева, ръководител на синдикалната организация към Федерацията на синдикатите в опазването на здравето в КНСБ в Благоевград. На 15 март, когато е Денят на здравния контрольор, чиновниците от инспекцията в града ще работят с лентички " Протест ". 

Възнагражденията ни не са увеличавани към този момент може би десетина години, като се изключи добавения клас " прослужено време ", което ние не считаме за увеличени, разяснява Валентина Георгиева и уточни, че да вземем за пример в РЗИ Плевен експерт бакалавър получава 510 лв., а в Шумен, Смолян, Кърджали, Русе, Габрово и Варна инспектори и медицински лаборанти също получават минималната работна заплата. 

Далеч  сме от мисълта, че тези 17% ще покачат нашето витално ниво, само че ние одобряваме подадената ръка. Това е някаква стъпка, някаква крачка по пътя. 
Служителите на районните здравни инспекции припомнят, че тяхното заплащане е най-ниското в системата на опазването на здравето, а заради ниските заплати казусът с дефицита на фрагменти в инспекциите се задълбочава.Районната здравна ревизия в Пазарджик ще се включи в утрешните митинги на здравните инспектори, които упорстват за по-добри условия на труд и почтено възнаграждение. Протестът ще бъде през постройката на здравната ревизия по време на обедната отмора, заяви Вили Славова от РЗИ - Пазарджик.
Още по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР