Служители на ЦРУ и разузнаването на КНДР са имали съвместни

...
Служители на ЦРУ и разузнаването на КНДР са имали съвместни
Коментари Харесай

САЩ и Северна Корея са провеждали тайни консултации в продължение на 10 години?

Служители на Централно разузнавателно управление на САЩ и разузнаването на КНДР са имали взаимни секрети съвещания през последните 10 години, оповестява The Wall Streer Journal, базирайки се на американски длъжностни лица.

Според данните на изданието, допуска се, че сред разследващите служби на двете страни е имало скришен канал, посредством който е имало непрекъсната връзка. С помощта на този канал се е осъществявала връзката по отношение на освобождение на арестуваните от двете страни. Също по този начин, благодарение на него, страните отчасти се договорили за срещата на върха на Тръмп и Ким Чен Ун през 2018 година.

Отбелязва се, че представители на американското разузнаване също по този начин нееднократно са посещавали Северна Корея, написа още Блиц. През 2012 година настоящият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Морел е пътувал два пъти. Също по този начин през 2013–2015 година Пхенян е бил посетен от Аврил Хайнс, заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ.

В допълнение изданието акцентира, че консултациите са били прекратени през последните години на ръководството на Барак Обама. Въпреки това, те бяха възобновени през 2017 година, когато Майкъл Помпео се причисли като началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР