Служители на столичната Регионална здравна инспекция влязоха в парламента, за

...
Служители на столичната Регионална здравна инспекция влязоха в парламента, за
Коментари Харесай

Масови глоби в Народното събрание заради депутати без маски

Служители на столичната Регионална здравна ревизия влязоха в Народното събрание, с цел да сформират актове на народните представители, нарушили заповедта за наложително носене на защитни средства на закрити публични места. Причината - през последните няколко съвещания на Народното събрание редица депутати отказваха да поставят наложителните маски за лице, а други пък ги носeха под брадичката си. След като медиите демонстрираха фрагменти на депутатите без маски, от РЗИ иззеха записите от камерите, с цел да се откри кои са нарушителите. Оказа се, че те са общо 24-ма души, а те ще бъдат санкционирани с 300 лв. за първо нарушаване. 

От парламентарната група на ГЕРБ потвърдиха, че шестима от депутатите им са попаднали под ударите на закона. " Подписали са си актовете, не знам каква е цената им. РЗИ ще си я дефинират. Който е сбъркал, ще си понесе отговорността ", разяснява пред публицисти зам.-председателят на групата Красимир Велчев.  

Независимият депутат от " Атака " Павел Шопов предложения инспекторите да му връчат акта в зала " Запад " на Народното събрание, където в този момент се обитават публицистите, отразяващи активността на законодателния орган. Според него по този начин би било " най-прозрачно ". До обед обаче това не се случи. 

За Агенция " Фокус " шефът на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев увери, че всички 24 души ще си получат актовете под една или друга форма.  

От няколко дни носенето на маски провокира разногласия в пленарната зала. Миналата седмица соцдепутатът Валери Жаблянов се оплака от медиен тормоз, че депутатите биват снимани и посочвани кой е с маска и без, а през вчерашния ден Александър Паунов се закани, че ще апелира акта на РЗИ, защото Народното събрание не било публично място. От своя страна всяка заран ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева моли депутатите да сложат защитните си средства.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР