Служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) са предотвратили

...
Служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) са предотвратили
Коментари Харесай

ФСБ ликвидира шестима, готвили терористични атаки в Русия

Служители на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) са предотвратили поредност от терористични офанзиви в Москва, Кабардино-Балкарската република и Астраханска област, като по време на интервенцията са били премахнати шестима бойци. Това се споделя в известие на пресслужбата на ФСБ, представено от РБК.

Според ФСБ терористичните офанзиви са били готови от членове на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Те възнамеряваха да извършат две сходни офанзиви в Москва, и двамата обвинени бяха арестувани. Шестима членове на терористична организация бяха убити в региона на Астрахан и Кабардино-Балкария.

ФСБ рапортува за предотвратяването на терористични офанзиви в Москва и Астраханската област на 1 юли. Атаките са готови от двама руснаци, единият от тях е арестуван в столицата, другият в Астраханската област оказва въоръжена опозиция и е погубен. В Москва арестуваният възнамерява да провежда детонация на многолюдно място.

На 3 юли петима членове на религиозна екстремистка група бяха убити в регионите Налчик и Баксан на Кабардино-Балкария. Те подготвяха терористични офанзиви, жертвите на които трябваше да бъдат представители на формалното ислямско духовенство в района. Разследващите иззели огнестрелно оръжие, муниции, гранати, съставни елементи за произвеждане на експлозиви и религиозна екстремистка литература от мястото на престрелката.

Образувани са две наказателни каузи на съображение закононарушения по част 2 на член 222 (незаконно придобиване, предпазване и носене на оръжия, осъществено от група лица), част 2 на член 222.1 от Наказателния кодекс (незаконно придобиване, прекачване, продажба, предпазване, превозване или носене на взривни субстанции или взривни устройства, осъществени от група лица по предварителна конспирация), както и член 317 от Наказателния кодекс (посегателство върху живота на чиновниците на реда).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР