Служители на РУ Берковица работят по разкриването на телефонна измама,

...
Служители на РУ Берковица работят по разкриването на телефонна измама,
Коментари Харесай

Крупна измама! Мошеник преметна жена от Вършец, тя тегли 70 бона кредити, за да го отърве от затвора

Служители на районно управление (на МВР) Берковица работят по разкриването на телефонна машинация, при която жителка на Вършец изгоряла със сумата от 69 500 лв..
Измамата е осъществена по познатата скица. Наивната жена била въведена в подвеждане по схемата за провокирано ПТП и възнаграждение на правосъдни разходи по делото в чужбина.
Потърпевшата - на 59 години от Вършец, подала сигнал в локалния полицейски сектор през вчерашния ден. В жалбата си тя декларирала, че в интервала от 14 септември до 4 октомври била излъгана от мъж посредством телефонни позвънявания и видео диалози, както и посредством приложения за интернет връзка. Той ѝ споделил, че се нуждае от парични средства, свързани с водени против него правосъдни каузи за провокирано ПТП в чужбина. 
Жената оказала помощ на мъжа, като изтеглила 4 заема на обща стойност 69 500 лева от разнообразни кредитни институции. Парите предала на два пъти на непозната жена, направила и два превода посредством сдружение за онлайн транзакции, след което връзката с нея била прекъсната. 
По случая е формирано досъдебно произвеждане. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР