Служители на ресторанти в Бургас ще посрещнат Коледа с 24

...
Служители на ресторанти в Бургас ще посрещнат Коледа с 24
Коментари Харесай

Служители от ресторанти получават от държавата 24 лева за Коледа

Служители на заведения за хранене в Бургас ще посрещнат Коледа с 24 лв. от мярката „ Запази ме “. Причината е, че могат да получат през декември пари единствено за един ден.
Подал съм документи за десетки мои чиновници, разяснява бургаският предприемач Кристиян Киров. Единият обект е ресторант, а тези заведения бяха затворени в края на ноември, напомни той:

„ На процедура имат да ги обезщетят единствено за един – единствен ден през ноември. Всички се надяват на това да получат 24 лева за Коледа, вероятно. Засега огромен % от компаниите, от техните чиновници, не са получили още тези компенсации. Просто се бавят по някаква причина, макар че беше дадено за Коледа. Но вие сами разбирате, че даже да стигнат тия 24 лв. до хората за празниците, надали ще ги зарадват толкоз доста. А действително, 21 дни от декември, в които не сме работили, ще се подават след Нова година за тях “, разясни той.

Документацията, която се попълня за тези 24 лв. дневно, е голяма, разяснява Киров. Най-пострадали са чиновниците в нощни заведения, тъй като тези обекти всеобщо работят единствено в петък и събота и на тях ще им бъде плащано по 3 лева./час, макар че тези хора са разчитали главно на бакшиши, добави той.

Киров разяснява, че сега се следи непредвидена наклонност – огромна част от фрагментите в частния бранш се местят в държавния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР