Служители на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)

...
Служители на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)
Коментари Харесай

Заловиха бракониер, влязъл с лодка в езерото Сребърна

Служители на Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Русе са открили извършител, правил лов на риба с лодка в езерото " Сребърна ", оповестиха от инспекцията. Сигналът е постъпил на 10 януари посредством отдел „ Рибарство и надзор – Централен Дунав “. Охраната на резервата при обход е открила възрастен и дете, навлезли с гумена лодка в огромното водно огледало на езерото " Сребърна ", наоколо до западния бряг. Това съставлява нарушаване на Закона за предпазените територии, за което на физическото лице ще бъде формиран акт.

На територията на поддържан резерват „ Сребърна “ е безусловно неразрешено влизането с плавателни средства, с изключение на на лицата, притежаващи позволение от министъра на околната среда и водите с научна цел или снимане на фотографски кадри/филми. Освен, че съставлява нарушаване, навлизането с лодка основава заплаха за живота и здравето на „ феновете рибари “, защото инспекцията не разполага с запас за избавителни интервенции.

В резервата е позволено осъществяването на любителски лов на риба единствено на избраните за задачата места, които са регламентирани в Плана за ръководство на предпазената територия. Всички те се намират по западната граница на резервата. Риболовът отвън тези места съставлява нарушаване и се глоби с самостоятелни санкции.

Предвид идното захлаждане и евентуалната опция за заледяване на водната повърхнина на езерото инспекцията не предлага осъществяването на състезателен лов на риба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР