Служители на полицията извършват проверка по сигнал в Софийския университет,

...
Служители на полицията извършват проверка по сигнал в Софийския университет,
Коментари Харесай

Полицията влезе в СУ, УНСС и ТУ-София заради ремонти за близо 70 млн. лева

Служители на полицията правят инспекция по сигнал в Софийския университет, УНСС и Техническия университет в столицата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Причина за акцията са финансирани с бюджетни средства поправки на общежития. С две постановления през 2020 година и 2021 година последното постоянно държавно управление е дало първо 68 млн., а по-късно – още 10 млн. лв. на държавните ВУЗ с база за настаняване на студенти за възстановяване на битовата общодостъпна и обществена среда.

„ С цел потребление на обезпечените бюджетни средства, с писмо от МОН е предложено при подготовката и провеждането на публичните поръчки университетите да заложат опция за предплатено заплащане на 100% от цената на договорите към компаниите – реализатори “, пишат от Министерство на вътрешните работи.

Затова и от „ Икономическа полиция “ са изискали от университетите нужните документи, свързани със подписани контракти, гаранции, заплащания и осъществена активност, както и с метода на извършените процедури.

От силовото ведомство акцентират, че в последните два дни няма визити на територията на вузовете, свързани с изборния развой.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР