Служители на Националния осигурителен институт излизат на едночасова предупредителна стачка

...
Служители на Националния осигурителен институт излизат на едночасова предупредителна стачка
Коментари Харесай

Служител в НОИ: Чашата преля с всички тези промени, които ни принуждават да полагаме повече труд

Служители на Националния застрахователен институт излизат на едночасова предупредителна стачка през днешния ден. Очаква се към 2200 служащи в София и страната да се включат в демонстрацията.

Служителите упорстват за нарастване на заплатите с най-малко 30% със задна дата. От синдиката означават, че в проектозакона за бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2023 година разноските за личен състав на Национален осигурителен институт въобще не са изменени. Работещите в Института декларират, че в случай че не бъдат чути настояванията им, ще разгласят безсрочни протестни дейности.

Предупредителна, само че ефикасна, ще бъде стачката на синдиката на КТ " Подкрепа " в Национален осигурителен институт в Бургас. 

" Чашата преля с всички тези промени, които вкарват в последния миг, и които ни принуждават да поставяме повече труд. Натоварването е огромно, а няма съответно възнаграждение. Не си припомням даже по кое време беше последното нарастване на трудовото ми заплащане ", съобщи в ефира на " Здравей, България " чиновник в Национален осигурителен институт. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР