Служители на Национален парк Пирин“ реагираха незабавно на сигнал за

...
Служители на Национален парк Пирин“ реагираха незабавно на сигнал за
Коментари Харесай

Загасиха пожар в Пирин с вода, носена на гръб

Служители на Национален парк „ Пирин “ реагираха неотложно на сигнал за пожар, който към този момент е овладян.

Около 12.00 часа през днешния ден е видян пушек в региона на връх Дончови караули, парков сектор „ Вихрен " в Национален парк „ Пирин ”. Сигналът е подаден от екскурзиант на телефоните на Дирекция „ Национален парк " Пирин ".

За зародилия пожар навреме са известени всички лица и способените институции, които са част от схемата за обявяване при пораждане на пожари на територията на парка - дирекция „ Национална работа за отбрана на природата " и районните служби за пожарна сигурност и отбрана на популацията в Банско и Разлог.
Незабавно, в 12.30 часа избавителна група от паркови чиновници и пожарникари се е отправила към мястото, с цел да откри точното състояние на пожара и да предприеме незабавни дейности за погасяването му. Теренът е мъчнопроходим и може да се доближи единствено след 2-3 часа пешеходен преход от хижа „ Вихрен “.
В 16 часа хората от избавителната група са стигнали до мястото и към този момент са овладели огъня. Изкопана е ограничаваща линия. Огънят се третира с вода, която придвижват на тил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР