Служители на НАП запечатаха луксозен столичен ресторант, който се намира

...
Служители на НАП запечатаха луксозен столичен ресторант, който се намира
Коментари Харесай

НАП запечата заведение в София

Служители на Национална агенция за приходите запечатаха първокласен столичен ресторант, който се намира на територията на плувен комплекс " Диана ". Причината - едно от фискалните устройства не е било обвързвано с Приходната организация, научи NOVA. Освен това, на притежателите ще бъде наложена санкция. Санкциите могат да бъдат обжалвани в съда.

Проверките на " Фискален надзор " са ежедневни, наблюдават се фискалните устройства в комерсиалните обекти, издава ли се или не документ за продажбите, дават отговор ли те на условията, наличностите в касата и маркираните суми и други. В рамките на контролните си дейности, данъчните инспектори правят контролни покупки и ползват така наречен прийом " скришен клиент " или организират така наречен очевидно наблюдаване, което значи, че те се легитимират и в продължение на няколко дни участват в заведението или хотела, припомнят от Национална агенция за приходите.

От заведението обявиха за, че след подадена тъжба до министъра на спорта са подложени на напън от държавните институции.

Три дни след затварянето на ресторанта, съдът реши заведението още веднъж да отвори порти. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване, споделят от управата на ресторанта. В публична позиция до NOVA се споделя, че за 6 следващи дни в заведението са осъществени 10 инспекции - очевидни и като " скришен клиент " от 22 чиновници на Национална агенция за приходите, при които не е открито укриване на доходи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР