Служители на „Митническо разузнаване и разследване“ откриха над 9 кг

...
Служители на „Митническо разузнаване и разследване“ откриха над 9 кг
Коментари Харесай

Иззеха сребро за над 50 000 лева на Капитан Андреево


Служители на „ Митническо разузнаване и следствие “ откриха над 9 кг сребърни произведения, при инспекция на товарен автомобил на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

На 26.04.2021 година, към 01.20 часа, на пункта идва товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция през България за Сърбия, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ". По метода " разбор на риска " транспортното средство с лидер сръбски жител е селектирано за щателна митническа инспекция. Във фабричните кухини на шофьорската кабина митническите чиновници откриват, че в полиетиленови пликове са укрити 4259 пръстена, медальона, синджира, гривни и обици, всички от бял метал. Според експертизата на вещото лице откритите произведения, с общо тегло 9142 грама, са от сребро проба 925 на стойност 54 852 лв..

Контрабадните сребърни украшения и товарния автомобил са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на товарния автомобил Е.В., на 27 година, е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „ Парична гаранция “, както и наложена „ Забрана за овакантяване рамките на Република България”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР