Служители на компанията Хуауей са си сътрудничили с военните на

...
Служители на компанията Хуауей са си сътрудничили с военните на
Коментари Харесай

Служители на Хуауей са работили с китайската армия

Служители на компанията " Хуауей " са си сътрудничили с военните на Китай в научно-изследователски планове, оповестиха международните организации, цитирайки организация Блумбърг..

Журналистите проучили китайските научно-изследователски бази данни и удостоверили, че чиновници на " Хуауей " са взели участие взаимно с Народно-освободителната войска на Китай минимум в 10 плана в необятен диапазон - от изкуствения разсъдък до радиовръзките. Това съдействие е траяло най-малко 10 години.

Сред плановете се показва разработка на технология за установяване на страстите на потребителите съгласно мненията, а също проучване на методите за събиране и разбор на данни от сателитни фотоси и географски карти. Посочва се, че публицистите са изучавали единствено публикации, които са свободно налични, само че се допуска съществуване на многочислени засекретени планове.

От " Хуауей " опровергават всяка връзка с китайската войска и споделят, че не знаят за взаимна работа на свои чиновници с нея. ‟Хуауей " не знае с какви проучвания се занимават чиновниците на компанията в свободното си време. " Хуауей " не си сътрудничи с институции, свързани с Народно-освободителната войска на Китай. " Хуауей " създава и създава единствено информационни артикули, съответстващи на гражданските стандарти и не работи с военни “, е декларирал представител на софтуерния колос, макар че в научните публикации се е споменавало името на компанията.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръм подписа декрет, забраняващ на американските компании да си сътрудничат с " Хуауей " в средата на май. Компанията се подозира във връзки с китайските спецслужби, на които са били излъчени данни на консуматори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР