Служители на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс)

...
Служители на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс)
Коментари Харесай

Автоапаши задигнаха лъскави мазератита и поршета за над 1.6 млн. лв., ето къде ги откриха

Служители на Европейската организация за гранична и брегова защита (Фронтекс) спипаха няколко суперлуксозни коли мазерати, порше и додж, свити от България, написа " Телеграф ".

Возилата за стотици хиляди лв. били открити в разнообразни страни на Балканите. Спецоперацията на Фронтекс била с кодово име Mobile 5 и траяла 12 дни, оповестиха от организацията.

Милион

Служители споделиха, че четирите возила са на стойност над 1.6 млн. лева Те са финален модел, а в тях имало куп спомагателни екстри. При интервенцията са били включени и българските митници.

„ Нашите чиновници в района на Западните Балкани помогнаха за откриването на няколко транспортни средства с висока стойност, които са били откраднати или с фалшифицирани документи. Проследяването на откраднати коли е конкуренция с времето ”, разясниха от Фронтекс.

Разследване

Лимузините и джиповете били откраднати в последните четири месеца от България. Някои от тях били в така наречен от криминалистите недопечен тип, което значи единствено с подправени документи. Други обаче били готови в това число с пренабита рама и номер на мотор.

“Кола, открадната от нечия алея, може да бъде прекарана през няколко граници и в последна сметка да бъде разглобена на части за броени часове. Експертите ни са подготвени да ревизират транспортни средства и техните документи, с цел да открият възможни обири и трафик ”, обявиха от Фронтекс.

Акцията на организацията е била ориентирана освен за разкриване на тузарски коли, само че и против тежката и проведена трансгранична престъпност, обвързвана с транспортни средства.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР