Служители на Български пощи готвят ефективни стачни действия, които може

...
Служители на Български пощи готвят ефективни стачни действия, които може
Коментари Харесай

Български пощи готвят ефективна стачка за по-високи заплати

Служители на " Български пощи " готвят ефикасни протестни дейности, които може да доведат до прекъсване на работата на пощите.

Синдикатите упорстват за 25% нарастване на заплатите и 40 лева ваучери за храна.

" Заплатите са извънредно ниски. Много са покрай границите на минималната заплата и към този момент, може би, са на лимита на опциите и хората не устоят. В пощенските станции в огромните градове липсват хора, работят в понижен състав. Просто ситуацията е нетърпимо.

Ако не се стигне до съглашение с управлението на " Български пощи ", първата стъпка ще е едночасова предупредителна стачка, на по-късен стадий би трябвало да се събере подписка от работещите в известията - трябват подписите на над 50% от работещите, с цел да може стачката да е законна и по-късно стартира ефикасна стачка.

Поискахме среща със служебния министър още октомври месец предходната година, до ден сегашен нямаме противоположна връзка. Това за мен значи неангажираност на страната към проблемите на " Български пощи ", съобщи в " Денят стартира " Пламен Дончев, ръководител на Федерацията " Съобщения ", КТ " Подкрепа ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР