Служител на ООН по правата на човека обвини Израел в

...
Служител на ООН по правата на човека обвини Израел в
Коментари Харесай

Бити и освободени само по памперс: ООН обвини Израел в унижаване на палестинци

Служител на Организация на обединените нации по правата на индивида упрекна Израел в малтретиране на палестинци, арестувани в Газа , оповестява " Ройтерс ".

Аджит Сунгхай, чиновник на Организация на обединените нации по правата на индивида в Газа, съобщи, че се е срещнал с мъже, които са разказали, че са били държани седмици наред със завързани очи, бити, а някои са били освободени единствено по памперс.

Той уточни, че не е ясно тъкмо какъв брой мъже са били арестувани от Израел от началото на военната интервенция в Газа в отговор на атакити на " Хамас " на 7 октомври, само че по негови думи става въпрос за хиляди.

" Това са мъже, които са били държани от израелските сили за сигурност на незнайни места сред 30 и 55 дни ", означи Сунгхай посредством видеовръзка от Газа.
 Нетаняху изключва основаването на палестинска страна
Нетаняху изключва основаването на палестинска страна

Обеща да продължи с офанзивата в Газа до цялостна победа

Той описа, че преди малко се е срещнал с освободени пленници в обсадения анклав. " Съобщава се за мъже, които след това са освободени, само че единствено по памперси без никакви подобаващи облекла в това студено време ", добави той.

От офиса на израелския боен представител по-рано показаха, че силите им работят " за заличаване на и избавяне на заложници, държани от палестинската въоръжена формация.

Задържаните са били третирани в сходство с интернационалното право и постоянно са били задължавани да предадат облеклата си, с цел да се подсигурява, че не носят оръжия или експлозиви , прецизираха от службата.
 Газа не вижда смяна, макар обещанията на Израел за по-целенасочена фаза на войната
Газа не вижда смяна, макар обещанията на Израел за по-целенасочена фаза на войната

Цивилните жертви в района продължат да се натрупат

Помолен да обясни за какво някои от освободените арестанти са носели памперси, Сунгхай отвърна: " Не сме напълно сигурни за какво са били обути в памперси и освободени, само че те бяха очевидно шокирани и даже разтърсени, когато ги срещнах ".

През декември израелската телевизия излъчи фрагменти на палестински мъже, съблечени по долни дрехи в Газа. Изображенията бяха разкритикувани от палестински, арабски и мюсюлмански чиновници.

По това време представителят на израелското държавно управление Ейлон Леви съобщи, че фрагментите демонстрират " мъже на военна възраст, които са открити в региони, от които цивилните е трябвало да се изтеглят преди седмици ".
 Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа
Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа

" Хюман Райтс Уоч " осъжда това " извънредно военно закононарушение "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР