Служител на МВР е успял да разкрие организирана група от

...
Служител на МВР е успял да разкрие организирана група от
Коментари Харесай

Полицай под прикритие разкрил група от трима лекари, издали над 100 фалшиви ТЕЛК решения


Служител на Министерство на вътрешните работи е съумял да разкрие проведена група от трима лекари и един медиатор, които издали над 100 подправени ТЕЛК решения в София. Той минал по цялата верига - от заплащане на сумите, до приемане на решението за над 50% неработоспособност, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Групата е работила от началото на 2019 година, като в нея единият е психиатър, шеф на медицински център, а другите двама са от ТЕЛК комисии в 28-мо ДКЦ и 2-ра градска болница.

Основният участник бил медиаторът. Той се занимавал с търговия на облекла на Женския пазар, където бил прочут с това, че може получи документ за над 50% неработоспособност. Самият той, както и жена му, също имали ТЕЛК решения.

Сумите варирали от 1000 до 3000 лв., като първо се плащало предплатено. Някои от претендентите за подправени ТЕЛК решения били дейно настанявани в психиатрии.

Вчера били претърсени 12 адреса, от които 10 домашни и 2 офиса.

Според Гешев, този вид проблеми обаче не може да бъде решен с наказателна принуда, а тогава, когато и Национален осигурителен институт стартира да реализира надзор.

Служителят на Министерство на вътрешните работи, който е разкрил групата, е платил за подправения документ първо 400 евро, а след това 1200 лв..Говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева посочи, че информацията, че медиаторът може да уреди подправен документ, се разпространявала от уста на уста. Не всеки обаче можел да стигне до него, той е трябвало да бъде заведен от приближен човек, който към този момент е получил подправен ТЕЛК. /24chasa.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР