Служител на Европейската служба за външна дейност изрази загрижеността на

...
Служител на Европейската служба за външна дейност изрази загрижеността на
Коментари Харесай

ЕС зове за политически диалог в Ирак

Служител на Европейската работа за външна активност изрази загрижеността на Европейски Съюз, че продължаващите митинги в Багдад попречват работата на най-важните държавни институции в Ирак.

" Въпреки че правото на кротичък митинг е от значително значение за демокрацията, всички закони и държавни институции би трябвало да работят в интерес на иракския народ. Европейският съюз акцентира, че правосъдните институции би трябвало да могат да извършват функционалностите си без външен напън ", се споделя в официално съобщение, оповестено в Брюксел.

В документа се споделя, че Европейски Съюз " приветства подхванатите наскоро стъпки за деескалация на обстановката и настоятелно приканва всички страни да разрешат всички разлики посредством политически разговор и в конституционна рамка ".

" Ирак се нуждае от конституционно упълномощено държавно управление, с цел да се оправи с многочислените провокации, пред които е изправен ", съобщи представителят на Брюксел.

Необходимо е също по този начин страната да си сътрудничи с интернационалната общественост.

Протестите в Ирак обаче не престават. Протестиращите се опълчват на номинацията за министър-председател на Мохамед Ал-Судани, който се оглавява от подкрепяни от Иран шиитски партии.

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР