Служител на ЕС заяви в четвъртък, че купувачите на руски

...
Служител на ЕС заяви в четвъртък, че купувачите на руски
Коментари Харесай

В ЕС предложиха начин за плащане на газа, който не нарушава санкциите

Служител на Европейски Съюз съобщи в четвъртък, че купувачите на съветски газ могат да избегнат нарушаването на глобите, в случай че разгласят покупките за приключени, откакто са платили в евро или долари , само че може да няма заобиколно решение, в случай че Москва упорства да употребяват и сметка в рубли за транзакцията, предава Ройтерс.

, откакто те отхвърлиха да заплащат за газ в рубли, което стана най-твърдият отговор на Москва до момента на глобите, наложени от Запада поради спора в Украйна.

Прекратяването провокира комплициране и паника в Европа поради, съгласно който купувачите на газ би трябвало да открият сметки в Газпромбанк, с цел да правят заплащания в твърда валута, които по-късно ще бъдат конвертирани в рубли и платени на " Газпром ".

" Европейските компании могат да заплащат в евро и могат да упорстват, да създадат изказване, че считат, че заплащането по този метод е приключено. И тогава фирмите... и държавите-членки ще са спазили глобите ", сподели върховен чиновник на Европейския съюз пред брифинг за вести.

Трудността за европейските купувачи е, че процедурата изисква купувачите да открият и сметка в рубли в Газпромбанк, в която ще бъдат подадени техните заплащания в евро или долари след конвертиране в съветската валута.
 Кремъл даде обещание да пусне газа за България и Полша, в случай че си платят в рубли
Кремъл даде обещание да пусне газа за България и Полша, в случай че си платят в рубли

Путин не възнамерява контакти с сътрудниците си от двете страни за разискване на доставките

Европейската комисия съобщи, че това ще наруши глобите на Европейски Съюз против Русия, защото заплащанията на купувачите от Европейски Съюз ще се считат за изпълнени единствено след конвертирането на еврото в рубли. Това превръщане ще включва транзакция през Централната банка на Русия, която е обект на наказания на Европейски Съюз.

" Това, което не можем да приемем, е, че фирмите са задължени да открият втора сметка и че сред първата и втората сметка сумата в евро е напълно в ръцете на съветските управляващи и съветската Централна банка и че заплащането ще се смята за приключено, единствено когато се конвертира в рубли ", сподели висшият чиновник на Европейски Съюз. " Това е безусловно ясно заобикаляне на глобите. "

Ако фирмите заявяват заплащанията си за приключени, когато подават евро и долари в Газпромбанк, те не би трябвало да отварят втора сметка в рубли в Газпромбанк, сподели служителят.

Откриването на сметка в рубли в Газпромбанк единствено по себе си може да нарушава глобите на Европейски Съюз, добави служителят, без да дава дефинитивна оценка за това .

, само че чиновници на Комисията споделиха, че не са били известени за купувачи на газ, които са създали това.

Не се чака Комисията да издаде специфична актуализация на документа с насоки, който, само че може да дава спомагателни правни препоръки при поискване на държавите-членки, сподели служителят на Европейски Съюз.

Високопоставени представители на Европейски Съюз обявиха, че 27-те държави-членки на Европейски Съюз са се споразумели, че няма да заплащат на Русия непосредствено в рубли за вноса си на газ и се чака крайният период за идващите заплащания да бъде 20 май.
 Гърция ще заплати на
Гърция ще заплати на " Газпром ", без да нарушава глобите против Русия

Атина би трябвало да заплати на 25 май

По-голямата част - 97% - от договорите за доставка на газ на фирмите от Европейски Съюз с " Газпром " плануват заплащане в евро или долари. Високопоставеният чиновник сподели, че в случай че фирмите от Европейски Съюз заплащат рубли непосредствено на Москва, това може да наруши изискванията на тези контракти.

И Полша, и България използваха съществуващия си способ за заплащане на съветския газ - което включва осъществяване на заплащания в съществуващи сметки, вместо да отварят нови сметки в " Газпромбанк " преди Москва да спре доставките им на газ в сряда, сподели различен почитан чиновник.

" Според нашата информация и двете страни са се придържали към първичния метод на заплащане ", сподели служителят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР