Служител на аквариум размахва скумрия близо до пингвин, но няма

...
Служител на аквариум размахва скумрия близо до пингвин, но няма
Коментари Харесай

Инфлация: Японски аквариум купува по-евтина риба, животните я отказват

Служител на аквариум размахва скумрия покрай пингвин, само че няма реакция.

Когато доближава рибата до човката му, животното се извръща пренебрежително.

Видра надушва рибата, след което бяга.

За пингвините и видрите в японския аквариум Hakone-en, ситуиран на час път с кола югозападно от Токио, инфлацията и растящите цени значат смяна в диетата - и животните не са удовлетворени от това.

Преди в аквариума на пингвини и видри се предлага аджи, или японски сафрид, която животните ядят с подготвеност. Но аквариумът, дом на 32 000 животни, в това число акули и тюлени, не е ваксиниран против икономическите несгоди, измъчващи доста световни стопански системи.

Цената на аджи се е нараснала с 20% до 30% от предходната година, показват от Hakone-en, представени от CNN. За да понижи разноските, през май аквариумът минава към по-евтина опция - саба, или скумрия.

Работниците обаче би трябвало да проявят досетливост, с цел да насърчат животните да ядат - да вземем за пример видрите и пингвините наподобяват по-склонни да ядат скумрия, когато е смесена с обичаното им аджи. „ В идеалния случай те биха желали да имат аджи, само че търпеливо ядат скумрия “, споделя пазачът Хироки Шимамото пред телевизия Asahi.
View this post on Instagram
A post shared by 箱根園水族館 (@hakoneenaquarium)

Аквариумът свива разноските, като броят на циркулационните помпи е редуциран от две на една, което понижава сметката за електричество с сред 40% и 50%.

„ Можем да повишим таксата за вход в аквариума и да разгадаем този проблем, само че бихме желали да създадем всичко допустимо, с цел да ги запазим. Не планираме да покачваме цените за вход “, споделя Шимамото.

От аквариума споделят, че пингвините и видрите получават желания тип риба и се прави всичко допустимо да бъдат задоволени потребностите им.

„ Никога не бихме принудили никое животно да яде това, което не желае. Бихме желали колкото се може повече хора да дойдат и да посетят Hakone-en и да се насладят на нашите животни, “ допълват от там.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР