Служебното правителство започва писането на закон за приемането на еврото.

...
Служебното правителство започва писането на закон за приемането на еврото.
Коментари Харесай

Служебното правителство стартира подготовката на закон за приемане на еврото

Служебното държавно управление стартира писането на закон за приемането на еврото. Вицепремиерът в служебния кабинет Атанас Пеканов става член на Съвета за подготовка на България за участие в Еврозоната. Това разгласи самият той след съвещанието на Министерския съвет където е взето това решение.  

Документът ще бъде входиран в идващото национално заседание.

„ Искаме процесите да продължат без забавяния, нито прекъсвания “, сподели Пеканов и напомни, че към този момент има признат проект за приемане на еврото от 1 януари 2024 година

„ Ще има специфични акция и ограничения, тъй че влизането в еврозоната да не сбъдне неоснователните страхове за повдигане на цените “, уточни той.

Служебният вицепремиер акцентира, че за страната ни остава приоритет участието ни и в Шенген.

Той означи, че една от най-важните работни групи в съвета е тази за „ Защита на потребителите ”.

„ Тя би трябвало да обезпечи, че са готови всички процеси по бъдещото двойно обозначаване на цените, контролът по замяната на цените от лв. в евро “, уточни  Пеканов.

Той разяснява и информацията на Министерство на финансите, че страната ни към този момент е подала първото искане за заплащане по Плана за възобновяване. Това е станало, откакто са били поправени част от плановете, оставени от предходното държавно управление.

„ Парите по проекта няма да се употребяват за попълване на дупки в бюджета, а за финансиране на планове, ангажира се Пеканов. С задатъка от Брюксел ще започва санирането на домове и обществени здания за 2 милиарда лева, софтуерното възобновяване на бизнеса и планове в превоза “, изброи вицепремиерът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР