Служебното правителство сложи край на дългогодишния казус с изграждането на

...
Служебното правителство сложи край на дългогодишния казус с изграждането на
Коментари Харесай

Край на казуса с Националната детска болница, ще я строят в Горна Баня

Служебното държавно управление постави завършек на дългогодишния проблем с построяването на Национална детска болница.

" Има дефинитивно определен терен за създаване на Национална детска болница, който дава отговор на съвсем всички критерии за съвременна европейска детска болница ", заяви новината здравният министър Асен Меджидиев на брифинг след началото на постоянното съвещание на Министерски съвет в сряда.

" Теренът е с величина от 40 декара и се намира в " Овча купел " / " Горна баня " до ортопедичната болница . Теренът е извънредно подобаващ, защото има доста добър климат на съответното място, има достъп до метро и други връзки. Теренът разрешава да бъде построен и настрана хотел за родители, и рехабилитационен център, да бъдат обособените обособени структури и всички такива по отношение на заложените потребности ", разясни още той.

В конкретика - въпросният имот се намира при започване на квартал " Горна Баня " наоколо до Околовръстния път, директно до СБАЛ по ортопедия " Проф. Бойчо Бойчев ".

В подробния организационен проект на София теренът е бил предназначен за болничен комплекс, само че провесен проблем през годините е било съществуването на частен имот в центъра му. Със съдействието на кмета на регион " Овча купел " обаче е направена подмяна, което да " развърже ръцете " на страната, добави на собствен ред районният министър Иван Шишков.
 Министерство на здравеопазването отсрочва решението си за частна детска болница поради пропуски в документите
Министерство на здравеопазването отсрочва решението си за частна детска болница поради пропуски в документите

Очаква се до края на седмицата служебният здравен министър да разгласи решението за терен за националната педиатрия

" В предходния вид страната е изгубила към 3 години. Чрез оповестяването му за народен обект, считаме, че по най-бързия, че може да се придвижи процедурата и да стигнем до изменение на Подробен устройствен план, като министърът ще има опция да го утвърди в съкратени периоди ", акцентира той.

Собственикът на частния парцел ще подпише контракт с страната директно след решението на Министерски съвет, до месец-два би трябвало да бъде променен Подробен устройствен план, а по-късно следва издаването на виза за изследване и планиране, а страната да изготви на ясно задание за градеж, посочи на въпрос на News.bg шефът на районното ведомство. " Така че периодите са изцяло ясни. "

Каква ще е ориста на прословутото скеле до Александровска болница, където се планираше да бъде Национална детска болница, остава неразбираемо.

" Старата постройка не дава отговор нито на подробния организационен проект, нито на общия организационен проект на София. Това е въпрос на разбор, въпреки всичко тя е построен градеж. Но с изключение на градоустройствените проблеми, тази постройка не дава отговор на модерните условия за детска болница. Така че в случай че въобще има някакъв живот в нея и може да бъде непокътната, то би трябвало да се направи разбор в противоположната посока - като какво друго би могла да бъде употребена като предопределение ", сподели Иван Шишков.
 Асен Меджидиев даде обещание терен за Детска болница
Асен Меджидиев даде обещание терен за Детска болница

Министерство на здравеопазването няма пари и не може да се меси непосредствено в остойностяването на труда на лекарите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР