Служебното правителство продължава строителството на АМ „Хемус на лотове 1,

...
Служебното правителство продължава строителството на АМ „Хемус на лотове 1,
Коментари Харесай

Ускоряват се отчуждителните процедури по лотове 4, 5 и 6 на АМ „Хемус“, за да започне строителство догодина

Служебното държавно управление продължава строителството на Автомагистрала „ Хемус " на лотове 1, 2 и 3 - това са 51 км сред Ябланица и Плевен. Сега ускоряваме отчуждителните процедури по лотове 4, 5 и 6 - там има нелегално строителство, и се борим да ги приключим, с цел да може строителството следващата година да стартира. За лотове 7, 8 и
9 към момента няма утвърдено трасе. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова в предаването „ 120 минути " по БТВ с водещ Светослав Иванов. Тя означи, че до момента не са получавани никакви тъжби от жители за градежа на лот 4, който минава през частни парцели. „ И на мен ми е необичайно, че притежатели не реагират на строителство през частен парцел, само че може би не са знаели, че
права 4 се строи нелегално ", уточни тя.

„ Интересното при прави 7, 8 и 9 от автомагистралата е, че има пунктирано трасе, което се изследва софтуерно, само че там са открити свлачища, предпазени територии, съществуване на специфични елени и също по този начин съществуване наоколо на боен цех, заради което процедурата се връща в изходна позиция ", изясни Комитова и добави, че се прави ново пунктирано трасе. Целево за Автомагистрала „ Хемус " са избрани 4,5 милиарда лева, които не се употребяват за други цели, т. е. строителството й е обезпечено финансово, само че не и като планова подготвеност.

Всички бързаме да стане този аутобан. Няма човек, който да не желае да го види подготвен, само че строителството изисква време, уверена е районният министър.

Служебното държавно управление не е спирало строителството, както се твърди в общественото пространство, заключи тя. Арх. Комитова напомни и, че с актуализацията на бюджета са обезпечени 100 млн. лева по бюджета на АПИ за зимно разчистване и поддръжка на републиканската пътна мрежа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР