Служебното правителство предлага за смяна на последното си заседание шестима

...
Служебното правителство предлага за смяна на последното си заседание шестима
Коментари Харесай

Радев и служебният кабинет изпращат шестима важни посланици, включително в Китай

Служебното държавно управление предлага за промяна на последното си съвещание шестима значими посланици.

Предстои президентът Румен Радев да издаде указите, оповестява „ 24 часа “.

Предлагат се промени в посолствата ни в Китай, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Алжир, Канада и Кипър. Тези промени бяха контрактувани от Министерството на външните работи и президента Радев още при кабинета на Кирил Петков, само че тогавашният министър-председател ги блокира.

Заради блокадата сред Кирил Петков и Румен Радев с месеци без дипломат бяха оставени задачите ни в Китай и Саудитска Арабия.

За Рияд, където посолството стои без титуляр от март поради предварително прекратения мандат на Димитър Абаджиев, да замине Любомир Попов, предлага служебното държавно управление на президента Радев.

 

За Китай, където пък няма дипломат от август 2021 година, също е препоръчан умел посланик. Там постът ще поеме Андрей Техов, който към този момент е управлявал задачите на България в Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай и Боливия.

Посланик в Обединените арабски емирства пък да стане досегашният ни консул в Дубай Иван Йорданов, предлага още държавното управление. Той ще смени досегашния ни дипломат в ОАЕ Богдан Коларов. Остава обаче незает постът на консул в Дубай.

На първа задача като дипломат отива в Канада пък дипломатът Пламен Георгиев. Той сменя в Отава досегашната посланичка Светлана Етрополски. Досега Георгиев е имал задачи зад граница като секретар на посолство.

В Алжир отива Марияна Бояджиева. Служебното държавно управление е сменило и генералния консул на България в Битоля.

На мястото на Димитър Иванов отпътува Николай Димитров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР