Служебното правителство предлага от новата година минималната заплата да се

...
Служебното правителство предлага от новата година минималната заплата да се
Коментари Харесай

770 лева минимална заплата иска служгебното правителство

Служебното държавно управление предлага от новата година минималната заплата да се качи на770 лв.. 

Това заяви служебният вицепремиер и обществен министър Лазар Лазаров.

Правителството счита да предложи и собствен вид за механизъм за автоматизирано установяване на минималната заплата, съгласно който тя ще е равна на 50% от междинната работна заплата за миналата година. Именно по тази формула тя ще излезе към 770 лева, сочат сметките на общественото министерство.

Лазаров изясни, че е водена полемика за смяна на размера на минималната работна заплата.  " По отношение на правилата, на това на какво би трябвало да дава отговор минималната работна заплата, ние сме водили полемика. Тя е обвързвана с инструкция за съответни работни заплати. Тази инструкция не е призната, само че ние стартирахме полемика много по-рано ", каза той.

" Независимо от всичко ние ще продължим полемиката с нашите обществени сътрудници, ще предложим минималната работна заплата да бъде 50/100 от междинната работна заплата по отношение на предходната година. Това е в границите на 770 лв. ", каза той, представен от blagoevgrad24.bg.

Лазаров изясни, че това е базов вид на разискване на този стадий, само че с цел да стане факт, първо би трябвало да се разиска със обществените сътрудници, а по-късно да залегне в Бюджет 2023.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР