Служебното правителство отмени днес решение на предишния кабинет за правилата

...
Служебното правителство отмени днес решение на предишния кабинет за правилата
Коментари Харесай

Служебното правителство ще преработи правилата за подготовка на България за клуба на богатите

Служебното държавно управление анулира през днешния ден решение на предходния кабинет за разпоредбите за подготвителните действия по присъединението на Бългаия към организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), наричана още " клубът на богатите ". Членовете на кабинета " Донев " се ангажират обаче да го разледат отначало на последващо съвещание заради неговата значимост.

Обяснението на новия кабинет да анулира решението е в това, че вносителят не е подготвил и показал дефинитивни текстове и не е показал модифицирани претекстове съгласно направените в тях промени, допълнения и разяснения, както е трябвало да направи.

Отмененото решениее от 13 юли и се отнася до организацията и координацията на процеса на диалози и подготвителни действия за присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване. Вносител е Министерството на външните работи, а точката е предпазена от зам.-министър Васил Георгиев (Има подобен народ).

Видно от стенограмата, зам-министърът акцентира, че скоростта на присъединителния развой значително ще зависи от уговорката и способността на българската администрация да дава бързо желаната от Организацията за икономическо сътрудничество и раз информация във всяка една фаза на диалозите и да подхваща своевременни дейности в сходство с направените рекомендации, включително за промени в законодателството при нужда ". Затова в документа се предлага основаването на междуведомствени работни групи по всяка една от областите, които ще бъдат обект на изчерпателен механически обзор от интернационалната организация, към участие в която България се стреми.

От протокола на държавното съвещание се вижда, че планът на разпореждане е признат с направени допълнения и промени, а на вносителя се разпорежда да приготви окончателния текст, което явно не е направено.

На 25 януари съветът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз взе решение за разкриване на диалози за присъединение към организацията на шест страни претенденти, сред които и България.

По информация от уеб страницата на Министерството на външните работи все още България взе участие със статут на " член " / " асоцииран член " в активността на 13 работни органа, в 6 други органа има статут на " участник ", а в други 19 е " посетител " / " наблюдаващ ". Страната е приела 32 правни инструмента и е поискала присъединение към още 6 (за повече информация: https://legalinstruments.oecd.org/en/).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР