Служебното правителство няма да разплаща основните ремонти и незаконното строителство,

...
Служебното правителство няма да разплаща основните ремонти и незаконното строителство,
Коментари Харесай

Регионалният министър пратил сигнал в МВР и Прокуратурата за незаконно строителство за около 1 млрд. лв.

Служебното държавно управление няма да разплаща главните поправки и противозаконното строителство, мащабът на противозаконното строителство са възлагания в границите на към 1 милиарда лв.. Подал съм сигнал до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за това. Това съобщи в ефира на министърът на районното развиване благоустройството проектант Иван Шишков.

Според него са разплатени настоящите поправки, за които няма актове за нелегално строителство. " Другата част от отговорностите на АПИ от началото на 2021 година също са в настоящите поправки. Трябва да има гаранция преди да бъдат въведени в употреба по законов ред, с цел да го употребяваме умерено. Строителството не е било надзиравано по законов ред, в този момент не можем да сме сигурни в него ", изясни министърът. 

По думите му, за четвърти и пети лот на автомагистрала " Хемус " има формирани актове за нелегално строителство, само че към този момент са отчуждени. " Проблемът е, че никой не си припознава кой е направил строителството, само че то е реалност. Въведохме в употреба частта от Хемус до Шумен и Белокопитово. Този сектор от 16,5 км го финализирахме, заслугата е освен на този длъжностен кабинет, само че и на предишния. В идващия сектор 9, в който имаше процедурни проблеми, в границите на идващите 10 дни ще бъде утвърден обстоен организационен проект. Автомагистрала " Хемус " в посока Шумен и Варна ще бъде строена в идващите месеци. Проблемът на автомагистралата е установеното нелегално строителство. Депутатите не пожелаха да одобряват предлагането ми за толерантност, с цел да се узакони строителството. Трябва да се вземе решение за законово продължение ", уточни той. И посочи, че изказванията, че ДНСК са " бухалка " е, с цел да не се разбере какво в действителност е станало. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР