Служебното правителство извършва проверки и е изискало информация от службите

...
Служебното правителство извършва проверки и е изискало информация от службите
Коментари Харесай

Правителството е изискало информация от службите по казуса с камиона, избухнал на Кримския мост

Служебното държавно управление прави инспекции и е изискало информация от службите по тематиката с камиона, който се взриви на Кримския мост. Това заяви за " По света и у нас " представителят на кабинета Антон Кутев.

Вчера ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин съобщи, че е открит маршрута на камиона - България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарския регион.

В позиция рано тази заран от Българска социалистическа партия настояха президентът Румен Радев незабавно да разпореди на българските служби следствие на случая с камиона, тръгнал от Бургас.

" В тази възходяща борба да се даде бърз и явен знак и да не се позволява България да бъде въвличана по какъвто и да е метод в спора ", се споделя в позицията, призната от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също разяснява проблема. Според него не става дума за " българска диря " в тази ситуация.

" Аз, в случай че съм на мястото на съветските служби, ще ми е забавно не от кое място е тръгнал камионът, а къде е претрупан. Имам неприятен привкус от думата " българска диря ", тъй като и при атентата за папата се говореше за българска диря и самият той сподели след това, че това не е правилно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде на открито. Камионът е минал през пет страни. Ясно е, че гърмежът не е претрупан тук, тъй като другояче нямаше по какъв начин да мине границата, можеше и да се самовзриви ", разяснява Борисов.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР