"Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното. Аз

...
"Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното. Аз
Коментари Харесай

Живко Георгиев: Правителството на Стефан Янев е с рекордна подкрепа за последните 20 години

"Служебното държавно управление има два пъти повече поддръжка от предходното. Аз не съм виждал сходна поддръжка за последните 20 години. Одобрението за Румен Радев също пораства и той има положителни шансове за втори мандат ". Това съобщи пред телевизия Нова нюз социологът и член на Стратегическия съвет за при президента Живко Георгиев.

"Битката е към този момент на друго ниво. Появиха се нови обединения, които незабавно влизат в клуба на междинните по поддръжка. Няма да имаме скоро партии с 30-35% ", сподели още той.

Според него свадите няма да изиграят огромна роля в тези избори и са в периферията на публичното внимание. А същинската акция не тече в общественото пространство.

"Не виждам по-висок градус на скандалност, изборите ще бъдат по-нормални от позиция на политическата връзка ", разяснява той.
По думите му заварката на едно ново държавно управление е обединяването против ГЕРБ.

"Не мисля, че ще е проблем да се сътвори държавно управление в идващото Народно заседание. "Има подобен народ " се възприема еднопосочно като един от финалистите на предварителните избори. ГЕРБ се е устремил към 20-те %. Почти всички останали партии резервират позициите си или бележат растеж ", съобщи Живко Георгиев.

Според него ГЕРБ е все по-изолиран и все по-нежелен за връзка сътрудник от всеки различен.
"Същото важи и за патриотите и Движение за права и свободи ", уточни социологът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР