Служебното Министерството на здравеопазването заяви в изпратено до медиите съобщение,

...
Служебното Министерството на здравеопазването заяви в изпратено до медиите съобщение,
Коментари Харесай

Служебното МЗ твърдо държи да се строи нова детска болница

Служебното Министерството на здравеопазването съобщи в изпратено до медиите известие, че застава твърдо зад строителство на сграден фонд и съвременна инфраструктура за активността на Държавна многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца.

Изявлението на Министерство на здравеопазването идва, откакто през днешния ден Неправителствени организации и столични лечебни заведения излязоха с скания и въпроси към здравното министерство за основаването на национална педиатрия.
 Каква да е „ табелката “ на националната детска болница – частна или държавна
Каква да е „ табелката “ на националната детска болница – частна или държавна

И до момента в който страната се мотае с работни групи, а нишата стои празна, не е чудно, че се е появил искащ да я запълни. Даже е чудно, че това става едвам в този момент

От Министерство на здравеопазването осведомят, че за на следващия ден, 19 октомври 2022 година, е планувана среща сред министрите на опазването на здравето Асен Меджидиев и на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, която има за цел да бъде интензивен процесът по одобрение на подобаващ терен . В началото на идната седмица в здравното министерство ще се събере и екип, в който с изключение на Меджидиев и отрасловите зам.-министри, ще бъдат поканени да се включат и шефът на СБАЛДБ " Проф. доктор Иван Митев " доктор Благомир Здравков, проф. Иван Литвиненко, както и представители на неправителствени организации. Идеята е да бъдат разисквани стъпките за действителна реализация на плана в оптимално къс период след дългогодишното му закъснение.
 Има ли по света национална детска болница, която да е напълно частна, питат от педиатри
Има ли по света национална детска болница, която да е напълно частна, питат от педиатри

Може ли частна детска болница да организира държавна политика

Министерството на здравеопазването е дало и ясни инструкции към управлението на " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД по какъв начин да се работи, с цел да бъдат ускорени работата и процесите по одобряването на терен и техническо задание за планиране и строителство на новата национална педиатрия. Вече е събрана информация и са прегледани всички препоръчани досега разновидности за парцели, подобаващи за строителство с посочената цел . Съветът на шефовете на държавното сдружение е зает с подготовката на план на нужната конструкция на бъдещата държавна детска болница, въз основа на която да бъде направено заданието за планиране и строителство и да бъде определен теренът с най-подходящо местонахождение и инфраструктурни характерности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР