Служебният здравен министър пита нагло, “Труд” откри отговораОт МВР не

...
Служебният здравен министър пита нагло, “Труд” откри отговораОт МВР не
Коментари Харесай

Води се едно дело за фалшива ваксинация

Служебният здравен министър пита безочливо, “Труд” откри отговора
От Министерство на вътрешните работи не са подали сигнали за търговия със документи за имунизация

Има преписки единствено за менте PCR-и

Едно досъдебно произвеждане цифром и словом се води в България за издаване на подправен документ за имунизация, научи “Труд”. Делото е формирано в Софийска районна прокуратура по сигнал на РЗИ-София след репортаж на уеб страницата “Господари на уеба”.

В него е сниман лекар от столичен медицински център, който прибира 110 и лв. и записва пациента в системата за имунизирани, без да го боде с игла. Разследването е по член 312 от Наказателния кодекс, по който лекарят може да получи до 2 година затвор.

Както писа “Труд”, в сряда Върховна административна прокуратура изпрати въпроси на служебния здравен министър Стойчо Кацаров какви ограничения и дейности се подхващат против COVID-19. Назначеният от президента Радев отговори и най-после безочливо съобщи: “Ще ви бъда признателен, в случай че ме информирате дали са подхванати някакви дейности във връзка с публикувани, посредством медии сигнали за издаване на подправени документи за имунизации и други нарушавания, носещи белези на престъпления”.

“Към 25 август 2021 година по информация във основа на информации, осъществени от специалистите за връзки с обществеността към 5-те апелативни региона в страната, органите на Министерство на вътрешните работи не са подали нито един сигнал за подправени имунизационни документи за COVID-19. Във връзка с горното няма по какъв начин да бъдат формирани досъдебни производства. Разкриването на тези закононарушения е от компетентността на МВР”, дадоха отговор от прокуратурата на въпроси на “Труд”. И прибавиха, че в страната има единствено преписки за издадени подправени удостоверения за PCR-тестове, по които текат формирани следствия за сформиране или потребление на документи с погрешно наличие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР