Служебният военен министър Димитър Стоянов забрани с изрична своя заповед

...
Служебният военен министър Димитър Стоянов забрани с изрична своя заповед
Коментари Харесай

Военният министър забрани да се пие в служебно време!

Служебният боен министър Димитър Стоянов забрани с експлицитна своя заповед на военните да използват алкохол и опиати в служебно време, в това число по време на занятия, тренировки, учения, задачи и интервенции.

Освен това не разрешава " ръководството на пътни транспортни средства от военнослужещите в служебно и отвън служебно време след приложимост на алкохол с централизация в кръвта над 0.5 на хиляда и/или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, според наредбата на член 5, алинея 3, т. 1 от Закона за придвижване по пътищата ".

Подобно държание в действителност е незаконно, само че в този момент министърът излиза със заповед " с оглед нуждата от преустановяване на случаите на нарушение на войсковия ред и дисциплинираност в следствие от използването на алкохол, наркотични субстанции, техни аналози или други упойващи субстанции ".

Към момента няма обществена информация за растеж на дисциплинарните нарушавания по поделенията.

Служебният министър не разрешава и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други пространства за продажба на територията на военните формирования и в останалите здания на МО.

При явяване на военнослужещ в " положение, което не му разрешава да извършва служебните си отговорности, породено от използването на алкохол и/или корист с наркотични субстанции ", той ще бъде уволнен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР