Служебният военен министър Димитър Стоянов подписа заповед, с която се

...
Служебният военен министър Димитър Стоянов подписа заповед, с която се
Коментари Харесай

Министърът забрани на военните алкохола и наркотиците в служебно време

Служебният боен министър Димитър Стоянов подписа заповед, с която се не разрешава използването на алкохол, наркотични субстанции, техни аналози или други упойващи субстанции от военнослужещите в служебно време.

Заповедта с вчерашна дата е оповестена на уеб страницата на Министерството на защитата. Тя визира военнослужещите от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска, в това число по време на занятия, тренировки, учения, задачи и интервенции.

Освен това се не разрешава и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други пространства за продажба на артикули и питиета на територията на военните формирования и в административните здания в ръководство на защитата и армията.

При определяне на нарушаване на възбраната, военнослужещият ще се отстранява от военна работа, а при явяване на военнослужещ в положение, което не му разрешава да извършва служебните си отговорности, породено от използването на алкохол и/или корист с наркотични субстанции ще му бъде налагано наказване " уволняване ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР